Fortinet gaat partnerverbanden aan met Cisco ACI en Exodus Intelligence

Fortinet kondigt nieuwe partnerships aan met Cisco Applications Centric Infrastructure (ACI) en Exodus Intelligence. Fortinet integreert zijn FortiGate next-generation firewall (NGFW)-platform met Cisco ACI voor het beveiligen van software-defined networking (SDN)-omgevingen. De samenwerking met Exodus behelst een gezamenlijke ontwikkeling van een waarschuwingssysteem om bedrijven, financiële dienstverleners, zorginstellingen en anderen snel te waarschuwen voor mogelijke zero-day aanvallen. 

Cisco ACI maakt het mogelijk om het netwerk binnen datacenters volledig in te richten op basis van de eisen die applicaties stellen. Zo kunnen applicaties sneller, veiliger en eenvoudiger worden uitgerold, ongeacht waar de applicaties draaien in het netwerk. De integratie van de FortiGate met Cisco ACI brengt hoogwaardige beveiliging naar deze omgeving. De FortiGate voorziet in een firewall, geavanceerde intrusion prevention (IPS) en gecentraliseerd beheer van bedreigingen en beveiligingsfuncties. Dit maakt de dynamische cloud- en datacenteromgevingen op basis van Cisco ACI sneller en flexibeler, terwijl het hoogste beveiligingsniveau, de privacy en het naleven van wet- en regelgeving gewaarborgd zijn.

  • Theo Schutte
  • Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “Fortinet wil in alle mogelijke ICT-omgevingen de hoogste beveiligingsniveaus realiseren. Voor de cloud en SDN betekent dit dat we moeten voldoen aan alle eisen van klanten, zowel wat betreft flexibiliteit als snelheid bij het implementeren van applicaties en zakelijke diensten. We beantwoorden die vraagstukken met de integratie van onze FortiGate-appliances en Cisco ACI, het meest gebruikte SDN-platform wereldwijd.”

Dankzij de samenwerking met Cisco kan Fortinet de voordelen van beveiligingsoplossingen voor SDN uitbreiden en realiseren met zowel fysieke als virtuele FortiGate-appliances. Klanten kunnen zodoende hun operationele kosten verminderen, de beveiliging versterken en meer waarde halen uit hun investering in Cisco ACI en de beveiligingsoplossingen van Fortinet.

ACI maakt het mogelijk om beleidsregels vast te stellen voor de IT-infrastructuur en vervolgende dat beleid uit te laten voeren door middel van geautomatiseerde processen.

Exodus Intelligence

Fortinet kan de hoge beveiligingsniveaus waarborgen dankzij het eigen onderzoeksinstituut FortiGuard Labs. FortiGuard gaat nu een samenwerking aan met Exodus Intelligence om informatie te delen waarmee bedrijven nog beter beschermd zijn tegen cyberdreigingen. Exodus versterkt de brede kennis van FortiGuard met specifieke expertise op het gebied van zero-day-aanvallen. Dit biedt een aanzienlijk voordeel bij het herkennen van cyberaanvallen nog voordat zij een bedrijfsnetwerk binnendringen. Exodus en Fortinet ontwikkelen bovendien een nieuwe dienst waarmee klanten risico’s kunnen verminderen en sneller kunnen reageren op incidenten.

De samenwerking beoogt onder meer:

  • Gezamenlijk optreden met klanten om zero-day bedreigingen te ontdekken en te voorkomen.
  • Training voor een gespecialiseerde zero-day aanpak en technieken om Fortinets brede preventie verder uit te breiden.
  • Gezamenlijke ontwikkeling van een waarschuwingssysteem om bedrijven, financiële dienstverleners, zorginstellingen en anderen snel en vroeg te waarschuwen voor mogelijke zero-day aanvallen. Daarnaast biedt deze dienst preventie en advies om de risico’s te verminderen.

Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “Zero-day aanvallen zijn altijd een lastig vraagstuk geweest. Hoe kunnen we onze klanten het beste beschermen tegen het onbekende? FortiGuard Labs en Exodus hebben een bewezen en ongeëvenaarde staat van dienst als het gaat om het ontdekken en beschermen van de kwetsbaarheden waar zero-day aanvallen misbruik van maken. Gezamenlijk blijven we met innovatieve producten en nieuwe diensten de cybercriminelen steeds een stapje voor.”