Fortinet brengt robuustere beveiliging naar de rand van het WAN met nieuwe SD-WAN ASIC

Fortinet kondigt de introductie aan van nieuwe veilige SD-WAN-oplossingen, waaronder de eerste SD-WAN ASIC binnen de branche. Deze stelt organisaties in staat om door beveiliging aangestuurde netwerken te realiseren. Fortinet combineert beveiliging en SD-WAN-functionaliteit in de FortiGate Secure SD-WAN. Met de introductie van de eerste SoC4 SD-WAN ASIC binnen de branche kunnen bedrijven een volledig verbonden netwerkrand voor hun filialen realiseren die wordt ondersteund door een door beveiliging aangestuurd netwerk, of ze nu over 100 of 10.000 filialen beschikken. SD-WAN ASIC van Fortinet zal daarnaast de nieuwe next-generation firewall FortiGate 100F van kracht voorzien. Deze nfgw biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding voor het beschermen van de WAN-rand. Om de werkdruk van onderbezette IT-afdelingen te verlichten dragen de nieuwe Fortinet 360 Protection Services en SD-WAN-functies binnen FortiOS 6.2 bij aan een een optimale gebruikservaring voor unified communication-applicaties met vereenvoudigde orchestration.

Bij organisaties die SD-WAN inzetten om voor snellere en kostenefficiëntere connectiviteit te zorgen blijft de beveiliging de belangrijkste uitdaging. Volgens een recent rapport van Gartner “zei 72% van de respondenten dat de beveiliging hun belangrijkste punt van zorg was met betrekking tot hun WAN.” In reactie hierop biedt Fortinet klanten de volgende innovaties om door beveiliging aangestuurde netwerken mogelijk te maken:

Deze innovaties bieden een oplossing voor de meest prangende problemen van klanten door ondersteuning te bieden voor de volgende toepassingsscenario’s:

1. Digitale transformatie aan de rand van het WAN

Het gebruik van SaaS-oplossingen en multi-cloudomgevingen neemt toe. Daarmee groeit de noodzaak om de rand van het WAN applicatiebewust te maken. Om dit mogelijk te maken introduceert Fortinet de eerste SoC4 SD-WAN ASIC binnen de branche. Deze voorziet in uiterst snelle identificatie en aansturing van meer dan 5.000 applicaties. Organisaties kunnen daarmee voorkomen dat gebruikers vertraging ondervinden bij het zoeken van toegang tot hun applicaties, de prestaties van hun overlay-netwerken verbeteren, de latency terugdringen en een optimale gebruikservaring voor bedrijfskritische applicaties waarborgen.

De eveneens vandaag aangekondigde next-generation firewall FortiGate 100F wordt ondersteund door de nieuwe SoC4 SD-WAN ASIC en combineert SD-WAN-functionaliteit met geavanceerde beveiligingsmogelijkheden. FortiGate 100F biedt tien keer snellere prestaties in vergelijking met oplossingen van concurrenten. De nfgw biedt daarnaast met ingebouwde 10G-interfaces ruimte voor toekomstige uitbreiding zonder de noodzaak om aanvullende hardware in te zetten.

2. De operationele kosten van het WAN reduceren zonder concessies aan de applicatieprestaties

Organisaties stappen van MPLS over op breedbandverbindingen om tegemoet te komen aan de vraag naar snellere connectiviteit en lagere WAN-kosten. Dit gaat vaak ten nadele van de gebruikservaring van unified communication (UC)-applicaties. Nieuwe SD-WAN-functies in FortiOS 6.2 stellen organisaties in staat om WAN-verbindingen te herstellen om superieure prestaties voor hun UC-toepassingen te waarborgen. Daarnaast kunnen ze op elk gewenst moment de WAN-bandbreedte meten en de bandbreedte van overlay-netwerken aggregeren voor een op datapakketten gebaseerde aansturing van applicaties om eindgebruikers een optimale ervaring te bieden.

3. Vereenvoudiging en consolidatie van het beheer van de rand van het WAN met SD-Branch

Veel bedrijven die een WAN-edge realiseren zien zich momenteel gedwongen om gebruik te maken van diverse losstaande producten en beheerconsoles. In reactie hierop kondigt Fortinet de introductie aan van nieuwe Fortinet 360 Protection Services. Deze voorzien in functies voor het beheer en de orchestration van SD-WAN’s die zelfs de meest complexe implementaties kunnen vereenvoudigen. De Fortinet 360 Protection Services bieden de mogelijkheid van orchestration van overlay-controllers voor vereenvoudigd centraal beheer van VPN-verbindingen op elke schaal. Daarnaast biedt de oplossing FortiManager van Fortinet nu ondersteuning voor omgevingen op locatie en multi-cloud-omgevingen om centraal beheer van de rand van het WAN mogelijk te maken.

Om het beheer van de WAN-edge verder te vereenvoudigen blijft Fortinet zorgen voor een hechtere integratie tussen SD-WAN en de toegangslaag binnen filialen. De nieuwe SoC4 SD-WAN ASIC van Fortinet maakt een snellere uitbreiding mogelijk van de beveiliging van de volledige rand van het WAN, access points en switches en zorgt daarmee voor een transformatie van SD-Branch. De FortiGate Secure SD-WAN ontving als enige oplossing de SD-WAN 'Recommended'-waardering naar aanleiding van het eerste testrapport van NSS Labs.

vincent-200x300 Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland: “De rand van het WAN is nu een onderdeel van de digitale aanvalsoppervlakken, maar deze rand mag nooit een bottleneck vormen. Filialen kunnen alleen voor een optimale digitale ervaring zorgen door gebruik te maken van de beste beveiligingsfunctionaliteit voor de rand van het WAN, met inbegrip van SD-WAN, WAN-optimalisatie, beveiliging en orchestration. De SoC4 SD-WAN ASIC van Fortinet stelt organisaties in staat om door beveiliging aangestuurde netwerken te realiseren, of ze nu over 100 of 10.000 filialen beschikken.”