ForeNova Technologies voegt SIEM-functionaliteit toe aan NDR-oplossing NovaCommand

ForeNova-320210

ForeNova Technologies B.V., leverancier van cybersecurity-oplossingen die bescherming bieden voor IT-netwerken en endpoints voor middelgrote organisaties, maakt de uitbreiding bekend van NDR-oplossing NovaCommand met SIEM-functionaliteit (Security Information and Event Management). Klanten van NovaCommand kunnen deze functionaliteit als add-on afnemen. Met deze SIEM-‘light’ kunnen organisaties hun detectie- analyse- en reactievermogen wat betreft dreigingen kosten-efficiënt en gebruiksvriendelijk vergroten en zo hun bedrijfsinfrastructuur beter beschermen. Ook aan MDR-oplossing NovaMDR zal SIEM-functionaliteit worden toegevoegd.

Als versimpelde versie van een traditionele SIEM-tool integreert ForeNova’s oplossing met producten en logbestanden van derde partijen. Data wordt opgenomen via alle grote standaardprotocollen (bij lancering syslog, FTP, database, WMI, winlogbeat en snmp trap, met meer op de planning). Na opname worden de bestanden verwerkt en opgeslagen in de database voor analyse aan de hand van op maat te maken instellingen. NovaCommand correleert de logbestanden aan andere beschikbare logbestanden waaronder die van netwerksensoren en geeft een overzicht van alle alerts. Met inschakeling van ForeNova’s MDR-diensten bekijken ForeNova’s beveiligingsexperts de logbestanden en alerts om valse positieven uit te sluiten.

Paul Smit, CTO en mede-oprichter van ForeNova Technologies B.V. zegt: “We blijven nieuwe mogelijkheden toevoegen om onze cybersecuritydiensten voor middelgrote organisaties te verbeteren zonder de betaalbaarheid en gebruiksgemak uit het oog te verliezen. De toevoeging van deze uitgebreid aan specifieke organisaties aan te passen SIEM-“light” aan NovaCommand voldoet hier perfect aan: het voegt een extra laag intelligentie toe, neemt de noodzaak voor een investering in een aparte SIEM-oplossing weg en kan zo direct bijdragen aan het vermogen van middelgrote organisaties om zich tegen cyberdreigingen te beschermen.”

Lees ook
‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmerkt...

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvallen...