ForeNova Technologies voegt SIEM-functionaliteit toe aan NDR-oplossing NovaCommand

ForeNova-320210

ForeNova Technologies B.V., leverancier van cybersecurity-oplossingen die bescherming bieden voor IT-netwerken en endpoints voor middelgrote organisaties, maakt de uitbreiding bekend van NDR-oplossing NovaCommand met SIEM-functionaliteit (Security Information and Event Management). Klanten van NovaCommand kunnen deze functionaliteit als add-on afnemen. Met deze SIEM-‘light’ kunnen organisaties hun detectie- analyse- en reactievermogen wat betreft dreigingen kosten-efficiënt en gebruiksvriendelijk vergroten en zo hun bedrijfsinfrastructuur beter beschermen. Ook aan MDR-oplossing NovaMDR zal SIEM-functionaliteit worden toegevoegd.

Als versimpelde versie van een traditionele SIEM-tool integreert ForeNova’s oplossing met producten en logbestanden van derde partijen. Data wordt opgenomen via alle grote standaardprotocollen (bij lancering syslog, FTP, database, WMI, winlogbeat en snmp trap, met meer op de planning). Na opname worden de bestanden verwerkt en opgeslagen in de database voor analyse aan de hand van op maat te maken instellingen. NovaCommand correleert de logbestanden aan andere beschikbare logbestanden waaronder die van netwerksensoren en geeft een overzicht van alle alerts. Met inschakeling van ForeNova’s MDR-diensten bekijken ForeNova’s beveiligingsexperts de logbestanden en alerts om valse positieven uit te sluiten.

Paul Smit, CTO en mede-oprichter van ForeNova Technologies B.V. zegt: “We blijven nieuwe mogelijkheden toevoegen om onze cybersecuritydiensten voor middelgrote organisaties te verbeteren zonder de betaalbaarheid en gebruiksgemak uit het oog te verliezen. De toevoeging van deze uitgebreid aan specifieke organisaties aan te passen SIEM-“light” aan NovaCommand voldoet hier perfect aan: het voegt een extra laag intelligentie toe, neemt de noodzaak voor een investering in een aparte SIEM-oplossing weg en kan zo direct bijdragen aan het vermogen van middelgrote organisaties om zich tegen cyberdreigingen te beschermen.”

Lees ook
Het Verizon Threat Research Advisory Center (VTRAC)  viert zijn 20e verjaardag

Het Verizon Threat Research Advisory Center (VTRAC) viert zijn 20e verjaardag

Het Verizon Threat Research Center (VTRAC), een speciale divisie binnen het bedrijf dat zich richt op cybersecurityadvies en het voortouw neemt in de strijd tegen cybercriminaliteit, viert het twintigjarige bestaan.

"Bijna twee derde van NL25 bedrijven laat klanten en leveranciers kwetsbaar voor e-mailfraude"

"Bijna twee derde van NL25 bedrijven laat klanten en leveranciers kwetsbaar voor e-mailfraude"

Proofpoint, een cybersecurity- en compliance-bedrijf, publiceert onderzoek waaruit blijkt dat 32% van 25 bedrijven (NL25) op de Amsterdam Exchange Index (AEX) achterlopen op het gebied van primaire cybersecuritymaatregelen. Hierdoor lopen klanten en leveranciers hoger risico op imitatie aanvallen via e-mail.

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde   detectie en response

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.