Flowmon en F5 bieden geautomatiseerde beveiliging tegen DDoS-aanvallen

pixabay-hacker-1944688_960_720

Flowmon Networks treedt toe tot F5 Networks' Technology Alliance Program (TAP). De bedrijven gaan een geïntegreerde oplossing introduceren om zowel Internet Service Providers als bedrijven automatisch te beschermen tegen multi-vector distributed denial of service (DDoS)-aanvallen. De oplossing wordt in de Benelux geleverd door Infradata.

Een nieuwe generatie DDoS-aanvallen is op komst waarschuwt Flowmon Networks. Het Mirai-botnet dat misbruik maakte van kwetsbaarheden in Internet of Things (IoT)-apparatuur is hiervan een voorbeeld. Door de grote hoeveelheid IoT-apparaten die met internet zijn verbonden en de vaak zwakke beveiliging van deze apparaten kunnen aanvallers een grootschalig botnet uitvoeren, waarmee zij 'denial of service' aanvallen van ongekende omvang kunnen uitvoeren. Tegelijkertijd worden organisaties geconfronteerd met andere aanvalsmethoden, zoals DNS flood.

Integratie Flowmon DDoS Defender en F5 BIG-IP AFM

De gezamenlijke verdedigingsoplossing is gebaseerd op een integratie van Flowmon's DDoS Defender met de F5 BIG-IP Advanced Firewall Manager (BIG-IP AFM). Flowmon observeert continu het netwerkverkeer en leert hiervan, wat het mogelijk maakt onrechtmatigheden en anomalieën te detecteren. Zodra een DDoS-aanval wordt gedetecteerd geeft Flowmon inzicht in de karakteristieken van deze aanval en wordt het verkeer automatisch omgeleid naar de BIG-IP AFM. Deze firewall manager bepaalt vervolgens automatisch het beste mitigatiepad. Als de aanval is afgeslagen informeert F5's BIG-IP AFM de Flowmon DDoS Defender daarover en is zowel de oorspronkelijke routering als configuratie weer te herstellen.

"Onze gezamenlijke oplossing combineert Flowmon's bewezen DDoS-detectie met de mitigatiemogelijkheden van het F5 BIG-IP-platform", zegt Petr Springl, Director of Products & Alliances bij Flowmon Networks. Springl wijst op de automatisering in de oplossing, waardoor netwerk- en systeembeheerders minder handmatig werk hoeven uit te voeren en bedrijven sneller kunnen worden verdedigd tegen aanvallen.

DDoS-aanvallen van elke omvang tegenhouden

"F5 BIG-IP AFM biedt intelligente securityservices en een flexibel schaalbare mitigatie tegen DDoS-aanvallen op alle netwerklagen, voordat deze schade kunnen aanrichten", zegt Frank Strobel, Director Business Development Security Partnerships bij F5 Networks. "F5 BIG-IP AFM kan namelijk DDoS-aanvallen van vrijwel elke omvang tegenhouden die applicaties, firewalls, securitysystemen en netwerkinfrastructuren proberen te verstoren."

Meer over
Lees ook
Cyber Defence moet innovatie versnellen

Cyber Defence moet innovatie versnellen

Wat meer optimisme over onze weerbaarheid voor cyberaanvallen is goed voor Nederland, vindt Roel van Rijsewijk, directeur Cyber Defence bij Thales. Het is ook goed dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid onlangs in het Cybersecuritybeeld Nederland 2019 opnieuw de noodklok luidde over de kwetsbaarheid van de Nederlandse...

'De Benelux loopt achter op het gebied van cybersecurity, India presteert het best'

'De Benelux loopt achter op het gebied van cybersecurity, India presteert het best'

Organisaties over de hele wereld lopen vast in hun voortgang op het gebied van cybersecurity en riskeren verlamming nu cybercriminelen steeds geavanceerder te werk gaan. Dit blijkt uit het rapport 2019 Risk:Value – ‘Destination standstill. Are you asleep at the wheel?’ van NTT Security, een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf en expertisecentrum voor...

Cybersecurity vitale waterwerken niet waterdicht

Cybersecurity vitale waterwerken niet waterdicht

Tunnels, bruggen, sluizen en waterkeringen kunnen nog beter worden beveiligd tegen cyberaanvallen. Rijkswaterstaat heeft de afgelopen jaren veel werk verzet en noodzakelijke maatregelen in kaart gebracht om waterkeringen beter te beveiligen. Maar die veiligheidsmaatregelen zijn niet allemaal uitgevoerd. De Algemene Rekenkamer constateert dat de minister...