Flowmon en F5 bieden geautomatiseerde beveiliging tegen DDoS-aanvallen

pixabay-hacker-1944688_960_720

Flowmon Networks treedt toe tot F5 Networks' Technology Alliance Program (TAP). De bedrijven gaan een geïntegreerde oplossing introduceren om zowel Internet Service Providers als bedrijven automatisch te beschermen tegen multi-vector distributed denial of service (DDoS)-aanvallen. De oplossing wordt in de Benelux geleverd door Infradata.

Een nieuwe generatie DDoS-aanvallen is op komst waarschuwt Flowmon Networks. Het Mirai-botnet dat misbruik maakte van kwetsbaarheden in Internet of Things (IoT)-apparatuur is hiervan een voorbeeld. Door de grote hoeveelheid IoT-apparaten die met internet zijn verbonden en de vaak zwakke beveiliging van deze apparaten kunnen aanvallers een grootschalig botnet uitvoeren, waarmee zij 'denial of service' aanvallen van ongekende omvang kunnen uitvoeren. Tegelijkertijd worden organisaties geconfronteerd met andere aanvalsmethoden, zoals DNS flood.

Integratie Flowmon DDoS Defender en F5 BIG-IP AFM

De gezamenlijke verdedigingsoplossing is gebaseerd op een integratie van Flowmon's DDoS Defender met de F5 BIG-IP Advanced Firewall Manager (BIG-IP AFM). Flowmon observeert continu het netwerkverkeer en leert hiervan, wat het mogelijk maakt onrechtmatigheden en anomalieën te detecteren. Zodra een DDoS-aanval wordt gedetecteerd geeft Flowmon inzicht in de karakteristieken van deze aanval en wordt het verkeer automatisch omgeleid naar de BIG-IP AFM. Deze firewall manager bepaalt vervolgens automatisch het beste mitigatiepad. Als de aanval is afgeslagen informeert F5's BIG-IP AFM de Flowmon DDoS Defender daarover en is zowel de oorspronkelijke routering als configuratie weer te herstellen.

"Onze gezamenlijke oplossing combineert Flowmon's bewezen DDoS-detectie met de mitigatiemogelijkheden van het F5 BIG-IP-platform", zegt Petr Springl, Director of Products & Alliances bij Flowmon Networks. Springl wijst op de automatisering in de oplossing, waardoor netwerk- en systeembeheerders minder handmatig werk hoeven uit te voeren en bedrijven sneller kunnen worden verdedigd tegen aanvallen.

DDoS-aanvallen van elke omvang tegenhouden

"F5 BIG-IP AFM biedt intelligente securityservices en een flexibel schaalbare mitigatie tegen DDoS-aanvallen op alle netwerklagen, voordat deze schade kunnen aanrichten", zegt Frank Strobel, Director Business Development Security Partnerships bij F5 Networks. "F5 BIG-IP AFM kan namelijk DDoS-aanvallen van vrijwel elke omvang tegenhouden die applicaties, firewalls, securitysystemen en netwerkinfrastructuren proberen te verstoren."

Meer over
Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het eerste kwartaal van 2024. De belangrijkste constateringen zijn: 2024 begon met een DDoS-offensief. De verdedigingssystemen van Cloudflare hebben tijdens het eerste kwartaal automatisch 4,5 miljoen DDoS-aanvallen afgeweerd, wat neerkomt op een stijging van 50% op1