Flowmon analyseert encrypted netwerkverkeer   

Flowmon Networks, leverancier van oplossingen voor monitoring en security, heeft Encrypted Traffic Analysis toegevoegd aan het Flowmon 10-platform. Met deze nieuwe functionaliteit kunnen klanten encrypted netwerkverkeer real-time analyseren op het naleven van de security policies en het gewenste beveiligingsniveau beter garanderen. Flowmon’s oplossing monitort metadata van netwerkverkeer en aggregeert deze in flows (NetFlow/IPFIX standaard) met een extensie van de TLS-handshake. Omdat voor deze methode geen decryptie nodig is blijft de privacy gewaarborgd en is de verwerkingscapaciteit vrijwel ongelimiteerd schaalbaar.

Toename encrypted netwerkverkeer

Volgens NSS Labs wordt dit jaar 75% van al het Internet-verkeer encrypted verstuurd. Encryptie wordt door organisaties gebruikt om hun communicatie te beschermen tegen onderschepping en misbruik en bescherming van de integriteit en vertrouwelijkheid. Door het toenemend gebruik ervan is het een uitdaging om bij het managen van alle encryptie cryptografisch compliant te blijven. Met als resultaat onzekerheid over het feit of men wel voldoet aan het gewenste beveiligingsniveau.

Bescherming tegen misbruik van encryptie

Met Flowmon Encrypted Traffic Analysis kunnen NetOps-team verlopen en niet-compliant SSL- certificaten ontdekken, de encryptiesterkte inspecteren en ongewenste TLS-versies blokkeren, omdat die mogelijk kwetsbaarheden bevatten. Dit inzicht biedt organisaties de kans zich effectiever te beschermen tegen cyberdreigingen en misbruik van encryptie om ontdekking te voorkomen, zoals bij C&C-communicatie, man-in-the-middle aanvallen en informatiediefstal.

Inzicht en controle over encrypted verkeer

“Naarmate het aantal cyberaanvallen met encryptiemisbruik toeneemt, worden de cryptografische compliancestandaarden strenger en moeilijker te handhaven”, zegt Pavel Minarik, CTO van Flowmon Networks. “Daarom wordt het voor de effectiviteit van security policies steeds belangrijker om die communicatie te kunnen analyseren. Flowmon geeft netwerkbeheerders inzicht en controle over al het encrypted verkeer. Encrypted Traffic Analysis monitort en analyseert alle metadata en rapporteert afwijkingen ten opzichte van de cryptografische compliance, om het beoogde niveau van beveiliging te handhaven en ongewenste communicatie te blokkeren. Daardoor kunnen NetOps-teams voldoen aan de toenemende securitybehoefte terwijl de privacy gewaarborgd blijft.”

Flowmon-615x325