FireEye en T-Systems bieden gezamenlijke oplossing tegen cyberaanvallen

hacker

T-Systems en FireEye bieden samen een oplossing die organisaties beter beschermt tegen geavanceerde cyberaanvallen. De bedrijven willen gezamenlijk een geavanceerd detectiesysteem opzetten waarmee complexe cyberaanvallen sneller worden ontdekt dan via traditionele detectiesystemen. FireEye en T-Systems leveren de oplossing als Managed Security Service aan hun Europese zakelijke klanten.

De oplossingen van FireEye zijn een aanvulling op traditionele defensiesystemen, zoals firewalls en antivirusprogramma’s. Deze oplossingen zijn volgens het bedrijf onvoldoende in staat gerichte aanvallen te weren. "Uit onderzoek van FireEye blijkt dat bij het reageren op inbraken, bedrijven gemiddeld 229 dagen gecompromitteerd werden. Met de nieuwe oplossing verhogen we de detectiesnelheid, waardoor de verdediging al binnen enkele minuten start", zegt Patrick de Goede van Eijk, Solution Expert Security van T-Systems Nederland. "Samen bieden we onze klanten niet alleen een tijdige waarschuwing, maar ook de mogelijkheid onmiddellijk de relevantie van aanvallen te achterhalen en gerichte tegenmaatregelen te treffen."

Zero-day aanvallen

Zero-day aanvallen, aanvallen die misbruik maken van een onbekend beveiligingsgat, komen regelmatig voor. Vorig jaar al identificeerden FireEye elf zero-day aanvallen, veelal in standaard programmatuur zoals Internet Explorer en Adobe. "FireEye heeft de meerderheid van deze actieve zero-day aanvallen achterhaald en heeft veel moeite gedaan deze aan te pakken en op te lossen", zegt Maikel Thijssen, Channel Manager Benelux bij FireEye. "De samenwerking met T-Systems stelt ons in staat om een Managed Security Service, en dus een ongeëvenaarde bescherming tegen cyberaanvallen in Europa, te bieden."

Binnen het partnership vullen de FireEye-oplossingen het door T-Systems ontwikkelde security-portfolio 'Advanced Cyber Defense by Telekom' (ACD) aan. Dit portfolio is opgesteld op basis van beveiligingseisen van grote internationale organisaties. T-Systems verzorgt de integratie en de werking van oplossingen bij de klant en is ook verantwoordelijk voor de monitoring en evaluatie van de diverse gebeurtenissen. Het platform treedt in actie bij aanvallen die zich onder de radar van bedrijven voordoen, zoals bij namaak bestandsbijlagen in e-mails of bij malware, dat op websites is achtergelaten (drive-by downloads).

Het systeem in actie

Het systeem gaat als volgt te werk. Experts isoleren bijvoorbeeld verdachte e-mailbijlagen eerst en openen deze vervolgens binnen een gecontroleerde omgeving voor gedragsanalyse van het bestand. Het onderzoek naar bestanden en documenten vindt plaats in een beschermde omgeving, waarin de werkomgeving zoals Apple, Windows, Java of Office gevirtualiseerd wordt. Indien kritische beveiligingsincidenten zich voordoen, nemen de security experts van T-Systems de uitgebreide forensische analyse over. Deze experts voeren stappen uit variërend van digitaal uitzoekwerk en malware-analyse tot de reconstructie van procedures en het veiligstellen van bewijsmateriaal.

De samenwerking is een nieuwe stap in de innovatiestrategie van T-Systems. Eerder dit jaar kondigde de ICT-dienstverlener de samenwerking aan met salesforce.com op het gebied van zakelijke cloud-oplossingen. Door geselecteerde partnerships aan te gaan, wil T-Systems haar positie in Europa verder versterken.

Lees ook
Orange Business Services neemt Atheos over

Orange Business Services neemt Atheos over

Orange Business Services neemt Atheos over, een Europese speler op het gebied van cyberdefensie. Atheos werd in 2002 opgericht en is pionier op het gebied van IT-identificatie en beveiligingsmanagement. Met zo’n 130 experts op het gebied van cyberveiligheid ondersteunt Atheos grote bedrijven in het definiëren, implementeren en handhaven van hun be1

Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Sommige kwetsbaarheden worden zo weinig misbruikt dat eigenlijk niemand er aandacht aan besteed. Een voorbeeld hiervan is NTP-servers. Cybercriminelen hebben onverwachts een flinke hoeveelheid aanvallen op netwerktijdprotocol (NTP)-servers uitgevoerd, waardoor zij allerlei servers van grote bedrijven konden neerhalen. Symantec meldt een plotselin1

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel maakt bekend de naam McAfee niet langer te zullen gebruiken voor zijn antivirusproducten. Het bedrijf wil hiermee de banden met de McAfee-oprichter John McAfee zo veel mogelijk verbreken. De McAfee-oprichter is de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws. Zo werd hij in 2012 gezocht voor moord in het Centraal-Amerikaanse land Belize.1