'FBI mag zonder tussenkomst van rechter servers in buitenland hacken'

silkroad-brian-krebs

De Amerikaanse FBI mag zonder tussenkomst van een rechter servers hacken, ongeacht of deze nu in de Verenigde Staten of daarbuiten staan. Dit stelt in ieder geval de openbaar aanklager in een rechtszaak tegen de beheerder van de ondergrondse marktplaats Silk Road.

Silk Road was een ondergrondse marktplaats die alleen via het anonimiseringsnetwerk Tor bereikbaar was. Op de marktplaats werden allerlei illegale goederen te koop aangeboden. De FBI greep in oktober 2013 in en haalde Silk Road uit de lucht. De rechtszaak die nu speelt is tegen de eigenaar van de marktplaats.

Ars Technica meldt dat de openbaar aanklager van mening is dat de FBI geen toestemming nodig heeft van de rechter om servers te mogen hacken. De aanklager benadrukt dat dit juridisch mogelijk zou zijn, maar bevestigt niet dat de FBI de server van Silk Road ook daadwerkelijk heeft gehackt. De FBI zou de servers hebben ontdekt door een fout in de CAPTCHA-beveiliging van de website, die het daadwerkelijk IP-adres van de server waarop Silk Road werd gehost weergaf.

Lees ook
OpenSSL opnieuw getroffen door ernstige beveiligingslek

OpenSSL opnieuw getroffen door ernstige beveiligingslek

Opnieuw is een ernstige kwetsbaarheid opgedoken in OpenSSL. Aanvallers kunnen via een man-in-the-middle-aanval netwerkverkeer onderscheppen. De aanval is echter alleen mogelijk als het slachtoffer OpenSSL gebruikt. Het probleem wordt beschreven in een securitybulletin van OpenSSL. Een aanvaller zou in staat zij het gebruik van zwakke versleuteling1

NSA hackte netwerk van Huawei om beveiliging van routers en switches te kraken

NSA hackte netwerk van Huawei om beveiliging van routers en switches te kraken

De NSA heeft ingebroken in servers van de Chinese telecomgigant Huawei. De inlichtingendienst heeft op de servers gevoelige informatie buit weten te maken over de routers en switches van Huawei. Huawei zet de apparatuur in om klanten met zijn netwerk te verbinden. Dit blijkt uit Powerpoint-slides die de NSA-klokkenluider Edward Snowden heeft doorg1