Factsheet: de impact van kwantumcomputers op versleuteling

encryptie

De komst van kwantumcomputers kan grote gevolgen hebben voor bedrijven die werken met versleutelde data, waarschuwt het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Het centrum publiceert een factsheet om organisaties te helpen zich op de komst van kwantumcomputers voor te bereiden.

Met een kwantumcomputer wordt het mogelijk gegevens te ontsleutelen die zijn beveiligd met de meest gebruikte vormen van cryptografie. Gegevens die momenteel nog voldoende beveiligd zijn, zijn dit na de komst van kwantumcomputers niet meer. Het NCSC waarschuwt dat kwaadwillenden nu al versleutelde data kunnen onderscheppen, zodat deze in de toekomst met behulp van een kwantumcomputer kan worden ontsleuteld.

Het NCSC adviseert organisaties een actieplan op te stellen. In dit actieplan kan duidelijk uiteen worden gezet binnen welke tijdlijn maatregelen genomen moeten worden om gegevens tegen kwantumcomputers te beschermen. Om organisaties hierbij te helpen stelt het NCSC een factsheet beschikbaar. Deze is hier te vinden.

Meer over
Lees ook
Cryptshare en Spryng kondigen samenwerking aan

Cryptshare en Spryng kondigen samenwerking aan

SMS gateway provider Spryng en Cryptshare, maker van versleutelde communicatie oplossingen, zijn verheugd om hun nieuwe technologische samenwerking aan te kondigen. Door de SMS-gateway te verbinden met Cryptshare zijn wachtwoorden voor versleutelde e-mails en bestanden op een gebruiksvriendelijke manier via SMS te verzenden

Cryptshare  - focus op internationale groei en uitbreiding van het partnernetwerk

Cryptshare - focus op internationale groei en uitbreiding van het partnernetwerk

Sinds kort heeft Cryptshare haar eerste Chief Sales Officer: deze nieuwe rol is opgepakt door Ingrid Hagen, die meer dan 25 jaar ervaring heeft in IT sales. Zij is verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop- en partneractiviteiten en rapporteert aan Dominik Lehr, oprichter en CEO van de Duitse IT-security provider.

Zijn apparatuur en software nog wel te vertrouwen?

Zijn apparatuur en software nog wel te vertrouwen?

Mensen worden via hun identiteitsbewijs, DigiD, gebruikersnaam en wachtwoord gecontroleerd en vertrouwd. Maar hoe zit het eigenlijk met het steeds grotere aantal apparaten? Naarmate meer apparaten met het Internet of Things (IoT) worden verbonden en software (onder andere via DevOps) een grotere rol in ieders leven gaat spelen, wordt digitaal vert1