Facebook keert 936.000 dollar uit via bug bounty programma

Facebook heeft in 2015 in totaal 936.000 dollar uitgekeerd aan beveiligingsonderzoekers voor het melden van beveiligingsgaten en kwetsbaarheden. In totaal hebben 210 beveiligingsonderzoekers een beloning ontvangen van Facebook. Zij stuurden in totaal 526 geldige meldingen in. 102 bugs hebben volgens het security team van Facebook een ‘grote impact’. Dit is 38% meer dan in 2014.

hacker Het social media bedrijf maakt bekend afgelopen jaar in totaal 13.233 bugmeldingen te hebben ontvangen van 5.543 onderzoekers uit 127 verschillende landen. Het overgrote merendeel van deze verzoeken is overigens niet goedgekeurd. Verzoeken die bijvoorbeeld niet de juiste informatie bevatten of verouderde kwetsbaarheden melden worden niet door Facebook geaccepteerd.

Gemiddeld ontvingen beveiligingsonderzoekers voor een goedgekeurde bugmelding een beloning van 1.780. Als we kijken naar de geografische verdeling van de uitgekeerde bedragen valt op dat ontwikkelaars uit Egypte, India, Trinidad en Tobago het vaakst een beloning uitgekeerd kregen.

Lees ook
Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Microsoft lanceert een reeks best practices voor werknemers die hun privé-apparaten op de werkvloer willen gebruiken. Het bedrijf adviseert onder andere alleen legitieme apps en software te gebruiken die afkomstig is van betrouwbare bronnen. Het meenemen van privé-apparaten naar de werkvloer, wat ook wel Bring Your Own Device (BYOD) wordt genoemd1

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP gaat McAfee LiveSafe service standaard wereldwijd als ‘pre-install’ meeleveren met nieuwe consumentenpc’s en zakelijke pc’s. McAfee LiveSafe is een ‘cross-device’ beveiligingsdienst die de data, identiteitsgegevens en alle pc’s, Macs, smartphones en tablets van gebruikers beschermt. “We staan aan de vooravond van een nieuw computertijdperk, wa1