Facebook geeft gebruikers meer mogelijkheden privacy te beschermen

Facebook voert een aantal verbeteringen door aan zijn beveiliging. Het sociale netwerk wil gebruikers meer controle geven over de persoonlijke informatie die zij delen met apps waar via een Facebook-account wordt ingelogd.

facebook Het sociale netwerk wil apps die ongevraagd berichten op de tijdlijn van Facebook-gebruikers plaatsen aan banden leggen. Gebruikers moeten voortaan apps van derden expliciet toestemming geven voordat deze apps in staat zullen zijn informatie op het Facebook-profiel van de gebruiker te zetten.

Welke informatie wordt gedeeld?

Ook kunnen gebruikers specifieker aangeven welke informatie zij met een app willen delen. Zo wordt het mogelijk specifieke onderdelen te delen. Gebruikers kunnen dit bepalen zodra zij via Facebook inloggen bij een app.

Ook krijgen gebruikers voortaan de mogelijk via Facebook anoniem in te loggen op apps van derden. In dit geval hoeft de gebruiker zijn identiteit dus niet prijs te geven en blijft hij of zij dus anoniem. De nieuwe mogelijkheden worden de komende maanden stapsgewijs geïntroduceerd aan gebruikers.

 
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1