Extreme Networks en Deutsche Telekom introduceren nieuwe cloud-gedreven LAN-service

ExtremeNetworks700450

Extreme Networks, Inc. een cloudgedreven netwerkbedrijf, gaat een strategisch partnerschap aan met Deutsche Telekom. Doel van de samenwerking is om de nieuwe generatie van Telekom’s managed net-based LAN-service te introduceren, NBLS 2.0. De service is nu beschikbaar voor klanten.

Telekom maakt gebruik van ExtremeCloud™ IQ, het enige cloudmanagementplatform op de markt dat onbeperkte datatoegang biedt, als onderdeel van zijn managed net-based LAN-serviceportfolio (NBLS). Met ExtremeCloud IQ ondersteunt Telekom klanten in meer dan twintig landen met proactieve monitoring, rapporten over SLA-naleving en andere unieke kerngegevens via een service die voorziet in veiligheid, flexibiliteit en schaalbaarheid tegen lagere kosten. Specifiek kunnen de klanten van Telekom nu gebruikmaken van Extreme’s toonaangevende onbeperkte-data-aanbod, waarmee ExtremeCloud IQ-abonnees inzichten verkrijgen in netwerkactiviteiten en -prestaties via één gecentraliseerd managementtool.

Alle bestaande NBLS-klanten van Telekom met een gerelateerd abonnement profiteren van de migratie naar ExtremeCloud IQ zonder extra kosten. Het partnerschap tussen Extreme Networks en Telekom biedt klanten een brede reeks voordelen, inclusief:

  • Unieke inzichten: ExtremeCloud IQ voorziet in unieke inzichten en analytics. De oplossing maakt gebruik van machine learning en artificial intelligence om data te verzamelen voor het bouwen, beveiligen en beheren van flexibele en gedistribueerde netwerken. Aansluitend op het onbeperkte-data-aanbod van Extreme biedt Telekom de betreffende NBLS 2.0-klanten bruikbare inzichten om netwerkprestaties te optimaliseren en te voorzien in veilige, flexibele connectiviteit.
  • Gestroomlijnd en kosteneffectief netwerkbeheer: Doordat Telekom niet langer software hoeft te implementeren, hosten, upgraden, schalen of onderhouden, vermindert ExtremeCloud IQ de complexiteit van het beheer van enterprise edge-to-datacenter-infrastructuur. Hoe minder tijd er wordt besteed aan het beheren en onderhouden van het netwerk, hoe meer tijd er overblijft om de applicaties en diensten op het NBLS 2.0-netwerk te optimaliseren.
  • Databeveiliging: Datatransmissie tussen WLAN Access Points en ExtremeCloud IQ is versleuteld en strikt beperkt tot configuraties en het monitoren van data. Dit houdt in dat er geen gebruikersinformatie of communicatie wordt verstuurd en dat de dataveiligheid is gewaarborgd. Voor een nog betere bescherming, beheer en compliance van informatiesystemen en data is het cloudplatform van Extreme ISO/IEC 27001-gecertificeerd door de International Standards Organization (ISO). Het platform voldoet daarmee aan lokale databeschermingswetgeving, zoals de GDPR, en is gehost in de premium datacenteromgevingen van Amazon Web Services in Duitsland. Door gebruik te maken van de beveiligingsvoordelen van een cloudoplossing kan Telekom klanten garanderen dat kritische applicaties altijd beschikbaar zijn.
  • Meer flexibiliteit: Doordat ExtremeCloud IQ is geoptimaliseerd voor feature-flexibiliteit, kan Telekom zijn netwerkactiviteiten verder aanpassen aan de individuele behoeften van klanten. Continue updates, hoge beschikbaarheid en geavanceerde machine learning-analytics en -inzichten voorzien Telekom en zijn klanten van de flexibiliteit die nodig is om ervoor te zorgen dat de netwerkprestaties aansluiten op de businessverwachtingen.

Ondersteunende quotes

Markus Nispel, Vice President International Markets, Office of the CTO, Extreme Networks
“We zetten ons met volle overtuiging in om onze partners te voorzien van de meest geavanceerde en innovatieve oplossingen op de markt, zodat zij hun klanten optimale managed services kunnen bieden. Die klanten hebben nu toegang tot een state-of-the-art cloudoplossing voor netwerkbeheer. Daarmee optimaliseren ze prestaties, verkrijgen ze waardevolle inzichten en schalen ze netwerkactiviteiten op basis van de organisatorische behoeften. Nu de vraag naar managed services wereldwijd groeit, gaan wij met trots met deze NBLS 2.0-service de markt op, samen met onze partner en marktleider Deutsche Telekom. We hebben er vertrouwen in dat het aanbod van Telekom, ondersteund door ExtremeCloud IQ, klaar is voor de toekomst.”

Frank Dietrich, Vice President Inhouse Services – Deutsche Telekom Business Solutions
De meeste van onze klanten zijn bezig met een flinke digitale transformatie, waardoor de vraag naar public-clouddiensten stijgt. Bij Deutsche Telekom is het onze missie om die klanten uit te rusten met de beste oplossingen om dit soort projecten te laten slagen. Een robuust, veerkrachtig en betrouwbaar netwerk speelt hierin nog altijd een sleutelrol en we zijn verheugd ons partnerschap met Extreme Networks uit te breiden. Hiermee voegen we nog een krachtige op de cloud gebaseerde netwerkoplossing – ExtremeCloud IQ – toe aan ons portfolio. De oplossing biedt onze klanten ruimere keuze, meer flexibiliteit, betrouwbare netwerkconnectiviteit en servicecontinuïteit, stuk voor stuk essentieel voor kritische applicaties die hen moeten ondersteunen tijdens hun digitale transformatie.”

Camille Mendler, Chief Analyst, Omdia
“Netwerkflexibiliteit, -veerkracht en -prestaties zijn topcriteria voor bedrijven die op zoek zijn naar een leverancier van managed-netwerkdiensten. In het nieuwe normaal spelen geavanceerde cloudoplossingen voor netwerkbeheer, zoals ExtremeCloud IQ, een essentiële rol in het voorzien in inzichten in netwerkactiviteiten en -prestaties. Door COVID-19 vergroot een kwart van de organisaties wereldwijd hun budgetten voor managed-netwerk diensten.”

 

Extra bronnen

Meer weten over NBLS 2.0. en de netwerkoplossingen van Telekom? Ga naar deze pagina.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.