Extreme Networks benoemt John Abel tot Chief Information Officer

ExtremeNetworks700450

Extreme Networks, Inc. heeft John Abel benoemd als Chief Information Officer. Abel heeft meer dan dertig jaar ervaring in de IT-sector. Hij gaf leiding aan grote teams bij Fortune 500-bedrijven. Abel werkte meest recent als Senior Vice President (SVP) en CIO van Veritas. Als CIO bij Extreme wordt Abel verantwoordelijk voor alle aspecten van de wereldwijde IT-organisatie van het bedrijf. Hij rapporteert aan Norman Rice, Chief Operating Officer.
 
“We zijn enthousiast dat John onderdeel wordt van het Extreme-team. Hij is een CIO met kennis van de business en beschikt over indrukwekkende ervaring in het leiden van digitale transformaties bij bekende tech-merken. Zijn ervaring bij zowel traditionele als cloudbedrijven is zeer waardevol nu het onze missie is om de complexiteit te verminderen en cloudgedreven networking voor klanten te vereenvoudigen. John zal als CIO ook de stem van onze klanten laten klinken in de richting van onze productteams”, zegt Norman Rice, Chief Operating Officer.
 
Als SVP en CIO bij Veritas zorgde Abel voor significante verbeteringen in het IT-landschap en het team. Hierdoor kon het bedrijf zijn financiële doelen overtreffen, zijn verlengingsscores verhogen en het behoud van medewerkers over een periode van drie jaar verbeteren. Voordat Abel in dienst trad bij Veritas was hij SVP en CIO bij Ellie Mae. Hier bouwde hij aan een sterke strategie rond automatisering, schaalbaarheid en het veilig inzetten van de cloud. Abel werkte ook als SVP of IT bij Hitachi Data Systems en als VP of Information Technology bij Symantec. Hij begon zijn loopbaan bij KPMG Consulting.
 
“Extreme is een innovator in de cloudnetwerkindustrie en is goed gepositioneerd om marktaandeel te veroveren, nu zakelijke klanten hun netwerken snel en probleemloos naar de cloud willen verplaatsen. Ik vind het geweldig om bij zo'n dynamisch, transformerend bedrijf te komen werken en ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op het uitzonderlijke werk dat momenteel aan de gang is om de manier waarop klanten verbinding maken te verbeteren", zegt John Abel, Chief Information Officer, Extreme Networks.
 
John studeerde aan Staffordshire University in het Verenigd Koninkrijk waar hij een Bachelor of Science behaalde in Information Systems.
Lees ook
Kaspersky werpt licht op het ransomware-ecosysteem

Kaspersky werpt licht op het ransomware-ecosysteem

Ransomware ligt op het puntje van ieders tong wanneer bedrijven cyberbedreigingen bespreken waarmee ze in 2021 waarschijnlijk te maken zullen krijgen. Aanvallers hebben hun merken opgebouwd en zijn brutaal in hun opmars als nooit tevoren. Het nieuws over organisaties die worden getroffen door ransomware staat consequent op de voorpagina's van kranten.

NTT Global Threat Intelligence Report: stijging van 300 procent in aanvallen van opportunistic targeting

NTT Global Threat Intelligence Report: stijging van 300 procent in aanvallen van opportunistic targeting

NTT Ltd., publiceert zijn 2021 Global Threat Intelligence Report (GTIR). In het rapport staat omschreven hoe hackers profiteren van de wereldwijde destabilisatie door hun pijlen te richten op essentiële sectoren en veelvoorkomende kwetsbaarheden die het resultaat zijn van de verschuiving naar remote access.

Operatie TunnelSnake: Kaspersky legt onbekende rootkit bloot

Operatie TunnelSnake: Kaspersky legt onbekende rootkit bloot

Het onderzoek naar de campagne begon toen Kaspersky een reeks waarschuwingen van ontving bij de detectie van een unieke rootkit binnen de beoogde netwerken. Deze rootkit, die de naam Moriya kreeg, was bijzonder ontwijkend dankzij twee kenmerken.