EXIN en Hogeschool Utrecht doen samen onderzoek naar gebruik van e-CF

EXIN en de Hogeschool Utrecht (HU) gaan samen onderzoek doen naar het gebruik van het e-Competence Framework (e-CF). Dit model geeft een transparant en objectief inzicht in ICT competenties. Het onderzoek wordt geleid door HU lector dr. ing. Pascal Ravesteijn (lectoraatProcesinnovatie & Informatiesystemen).

De samenwerking is op het Nationaal Management & IT Symposium aangekondigd. Het e-Competence Framework is een belangrijke referentie. De partijen gaan onderzoek doen naar kwaliteitscriteria voor het onderling vergelijken van competentie raamwerken (zoals e-CF en het Britse SFIA), best practices in het toepassen van het e-CF in het bedrijfsleven en de bruikbaarheid van e-CF in het onderwijs.

Kwaliteit verbeteren

Met de resultaten van het onderzoek kan de kwaliteit van het onderwijs in ICT competenties worden verbeterd. Daarnaast kan de dienstverlening op het gebied van competentie scans en assessments voor organisaties en individuen verder verbeteren. Het e-CF onderzoek wordt gefinancierd door de stichting EXIN, aandeelhouder van EXIN Holding BV.

Het belang van e-CF groeit. In november 2015 heeft het Europees Comité voor Normalisatie (CEN) het e-CF aanvaard als Europese standaard voor het definiëren van ICT competenties. Overheid en steeds meer bedrijven omarmen het e-CF als standaard voor een optimale ontwikkeling en inzet van hun medewerkers.

Al langer betrokken bij e-CF

EXIN is als onafhankelijk certificeringsinstituut voor professionals in het ICT-domein al langer nauw betrokken bij de ontwikkeling van het e-CF. EXIN heeft diensten (e-Competence Solutions) ontwikkeld op basis van het e-CF, zoals assessments, skills gap analyses en een profile builder. Hogeschool Utrecht is voorloper in het Nederlands hoger onderwijs in toepassing van het e-CF om een optimale aansluiting te realiseren tussen onderwijs en arbeidsmarktbehoefte.

Lees ook
Eagle Eye Networks presenteert Cloud camerabeveiliging rapport

Eagle Eye Networks presenteert Cloud camerabeveiliging rapport

Eagle Eye Networks, wereldwijd marktleider op het gebied van cloud camerabeveiliging, heeft een rapport uitgebracht met gedetailleerde informatie over cameragebruik en inzichten van camera’s die zijn aangesloten op het Eagle Eye Networks Cloud Video Management System (VMS).

DDoS-clearinghouse aangemerkt als ‘high potential’ innovatie door Europese Commissie

DDoS-clearinghouse aangemerkt als ‘high potential’ innovatie door Europese Commissie

Het DDoS-clearinghouse is door de Europese Commissie geselecteerd voor hun Innovation Radar als een belangrijke innovatie in de categorie 'secure networks and computing’. Het DDoS-clearinghouse is een systeem waarmee organisaties de kenmerken van DDoS-aanvallen waarmee zij geconfronteerd worden, kunnen meten en delen met andere aangesloten organis1

Watchguard: bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware

Watchguard: bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware

Het aantal aanvallen met fileless malware is explosief gestegen. WatchGuard waarschuwt daarnaast voor een comeback van cryptominers en een toename in het gebruik van versleutelde malware. De bevindingen staan beschreven in de nieuwste editie van het Internet Security Report .