Europol en European Banking Federation bestrijden samen cybercrime

agreement_ebf2

De European Banking Federation (EBF) en Europol's European Cybercrime Centre (EC3) gaan de samenwerking tussen opsporingsdiensten en de financiële sector versterken. Hierdoor hebben beide partijen een akkoord ondertekend.

EBF is een organisatie waarin een groot aantal financiële instellingen zich hebben verenigd. EC3 brengt op zijn beurt de politiemachten in EU-lidstaten met elkaar in contact. De partijen kunnen hierdoor beide sectoren breed bereiken. De samenwerking tussen de EBF en EC3 moet een positief effect hebben op het voorkomen en bestrijden van toekomstige cybercrime. De partijen willen zich onder andere gaan richten op de steeds geavanceerdere phishingtechnieken en grote diversiteit aan banking trojans.

Belangrijke dag

"Vandaag is een belangrijke dag voor zowel opsporingsautoriteiten als de financiële sector in Europa. We zijn overeengekomen onze samenwerking te verstevigen, waarbij wij nationale wetgeving blijven respecteren. Gezamenlijk willen wij meer mogelijkheden creëren om cybercrime tegen de financiële sector te voorkomen, vervolgen en verstoren. Dit is meer dan alleen een ceremonieel gebaar. We bouwen een vertrouwde relatie op met als doel tastbare resultaten te behalen die het leven van criminelen bemoeilijkt en het leven van de financiële sector en zijn gebruikers vereenvoudigt", zegt Troels Oerting, hoofd van de EC3.

"Onze leden werken al nauw samen met nationale opsporingsinstanties om financiële cybercrime aan te pakken. Onze samenwerking met Europol voegt aan dit belangrijke werk een Europese dimensie toe. Internationale samenwerking tussen banken en opsporingsinstanties is essentieel aangezien cybercriminelen geen landsgrenzen respecteren", voegt Wijs Mijs, Chief Executive van de EBF, hier aan toe.

Lees ook
Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet maakt bekend dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Digital Realty. Dit bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van cloud- en carrier-neutrale oplossingen voor datacenters, colocatie en interconnects.