Europol en EURid gaan gezamenlijk cybercrime aanpakken

europol-ec3

Europol en de door de Europese Commissie aangestelde beheerder van het internet register voor .eu en .ею domeinnamen EURid bundelen hun krachten. De partijen willen samen cybercrime gaan aanpakken.

Hiervoor hebben beide partijen een Memorandum of Understanding gesloten. De partijen willen hun krachten bundelen om cybercrime aan te pakken, statische gegevens uit te wisselen en trends rond cybercrime in kaart te brengen. EURid gaat zijn registrars beter controleren en zet daarnaast in op de ontwikkeling van anti-abuse systemen.

EURid meldt in 2015 in totaal 14.710 domeinnamen offline te hebben gehaald. In 2016 staat de teller tot nu toe op 5.877 domeinnamen. EURid werkt al langer samen met verschillende opsporingsinstanties binnen de Europese Unie om abuse vanaf .eu en .ею aan te pakken.

Meer over
Lees ook
De financiële impact van gecompromitteerde zakelijke e-mail accounts

De financiële impact van gecompromitteerde zakelijke e-mail accounts

Business E-mail Compromise (BEC) is snel uitgegroeid tot een duur hoofdpijndossier voor organisaties over de hele wereld. In 2020 heeft BEC slachtoffers meer dan 1,8 miljard dollar gekost. Dat is bijna de helft van de totale schade aan cybercriminaliteit.

Kaspersky's nieuwste APT-trendsrapport voor Q1 2022

Kaspersky's nieuwste APT-trendsrapport voor Q1 2022

Advanced Persistent Threat (APT)-actoren hebben een druk kwartaal achter de rug blijkt uit Kaspersky's nieuwste APT-trendsrapport voor Q1 2022. Zowel recentelijk ontdekte als lopende campagnes van nieuwe en bekende operators zorgden voor aanzienlijke veranderingen in het APT-dreigingslandschap. APT-actoren.

NFT’s – een walhalla voor cybercriminelen

NFT’s – een walhalla voor cybercriminelen

Mensen zoeken op het internet inmiddels vaker naar NFT's dan naar cryptocurrencies, zo gaf Google in december 2021 aan. Uit een rapport van DappRadar blijkt dat NFT's in oktober van afgelopen jaar 133 miljoen euro meer hebben opgebracht dan een maand daarvoor. Het is lastig om niet hebzuchtig te worden als je dit soort bedragen ziet. Het was een k1