Europol en ENISA gaan nauwer samenwerken in strijd tegen cybercrime

hacker

Europol en het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA) gaan nauwer samenwerking bij de bestrijding van cybercrime. De partijen willen meer informatie gaan uitwisselen, maar bestrijding van cybercriminelen met verbeteren.

Door de overeenkomst gaat Europol, diens European Cybercrime Centre (EC3) en ENISA een samenwerking aan. De nauwere samenwerking moet EU-lidstaten helpen cybercrime te voorkomen en bestrijden. De partijen gaan onder andere specifieke kennis en expertise op het gebied van cybercrimebestrijding uitwisselen. Ook worden best practices en strategische analyses met elkaar gedeeld.

De partijen benadrukken dat persoonlijke informatie van Europeanen niet door de partijen zal worden uitgewisseld. "Deze overeenkomst is een belangrijke stap in de strijd tegen cybercriminelen die steeds vaardiger worden en daarnaast steeds meer tijd, geld en mensen investeren in gerichte cyberaanvallen", zegt Rob Wainwright, directeur van Europol. Wainwright stelt dat cybercrime de wereldwijde economie jaarlijks naar schatting 400 miljard dollar kost. De aanpak hiervan is dan ook van belang en kan veel geld besparen.

Lees ook
Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet maakt bekend dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Digital Realty. Dit bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van cloud- en carrier-neutrale oplossingen voor datacenters, colocatie en interconnects.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1