Europese veiligheidsvraagstukken staan centraal op internationale veiligheidsconferentie in Den Haag

Nederland is op 1 en 2 juni in navolging van de Nucleair Security Summit en de Global Conference on Cyber Space opnieuw het gastland van een internationale veiligheidsconferentie. Op het Security Research & Innovation Event (SRIE2016) komen internationale bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen om de huidige veiligheidsvraagstukken van Europa te bespreken waaronder terrorisme, grensbewaking, cybercrime en fraude. Ook worden er afspraken gemaakt hoe er beter internationaal samengewerkt kan worden.

SRIE2016 wordt georganiseerd door het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD) in samenwerking met met de Europese Commissie, het Europese netwerk voor politie technologie (ENLETS) en vele partners het Security Research & Innovation Event (SRIE2016). Op de conferentie kunnen verschillende paneldiscussies, diverse workshops, een 'Innovation Room' en matchmakingprogramma worden bijgewoond. Het event wordt geopend door minister Van der Steur van Veiligheid & Justitie.

‘Internationale samenwerking is cruciaal’

Van der Steur: "Internationale samenwerking, onderzoek en innovaties op gebied van veiligheid zijn cruciaal voor de veiligheid van onze samenleving. Ik ben dan ook erg verheugd dat Nederland deze conferentie host. Het laat zien dat ons land - onder andere door de aanwezigheid van HSD - internationaal erkend wordt als plek waar veiligheidsuitdagingen besproken kunnen worden. Het is dan ook mooi om te zien dat ENLETS en de FIOD de afgelopen periode al het voortouw hebben genomen om met hun Europese collega's te kijken hoe zij deze internationale samenwerking goed georganiseerd kunnen krijgen."

Het event brengt belangrijke internationale belanghebbenden samen, zoals beleidsmakers, ondernemers, academici, projectcoördinatoren en (Europese) eindgebruikers zoals de politiediensten en FIOD. Deze diversiteit aan bezoekers garandeert nieuwe inzichten over innovatieve aanpakken en producten om burgers te beschermen. De behoeftes van de eindgebruikers hebben hierbij prioriteit. Daarom heeft het European Network of Law Enforcement Technology Services (ENLETS) in aanloop naar het event een aantal workshops georganiseerd met deze eindgebruikers. Tijdens deze bijeenkomsten zijn concrete veiligheidsvragen bij de eindgebruikers opgehaald en is gekeken hoe zij kunnen profiteren van onderzoek en innovaties om zo hun operationele capaciteiten te versterken.

Horizon2020: Secure Societies

Het Security Research & Innovation Event sluit aan op het Europese Horizon2020 programma dat subsidies beschikbaar stelt voor onder andere onderzoek en innovatieve projecten op gebied van secure societies, waarbij internationale samenwerking centraal staat.

Meer over
Lees ook
Gegevens van 1.000 Telfort-klanten op straat door malafide app

Gegevens van 1.000 Telfort-klanten op straat door malafide app

De gegevens van ruim duizend Telfort-klanten liggen op straat nadat een cybercrimineel hen met een nepapp voor Windows Phone wist te misleiden. Dit blijkt uit onderzoek van de Gelderlander. De app 'Abonnement Status' is in de Windows Store en is voorzien van het officiële logo van Telfort. De app lijkt hierdoor voor onoplettende gebruikers een ec1

Van phishing verdachte student blijft voorlopig op vrije voeten

Van phishing verdachte student blijft voorlopig op vrije voeten

Een 24-jarige student van de Saxion Hogeschool in Deventer die door de Verenigde Staten (VS) wordt verdacht van deelname aan een phishingaanval blijft voorlopig op vrije voeten. Dit heeft het gerechtshof in Leeuwarden bepaald. De VS hebben om uitlevering van de 24-jarige Vietnamees die in Deventer studeert gevraagd. Het gerechtshof in Leeuwarden1

'Energiesector is een populair doelwit van hackers'

'Energiesector is een populair doelwit van hackers'

Dat hackers zich zeker niet alleen bezig houden met het aanvallen van websites is al langer duidelijk. Allerlei sectoren zijn geliefde doelwitten voor cybercriminelen. Een voorbeeld hiervan is de energiesector. 7,6 procent van alle gerichte cyberaanvallen was in de eerste helft van 2013 op deze sector gericht. Dit meldt beveiligingsbedrijf Symante1