Europese focus zorgt voor hoge omzetgroei Signicat

Signicat-2021-400275

Identityspecialist Signicat boekte in 2021 een omzet van ruim 63 miljoen euro. De EBITDA steeg met 70%. Signicat kende een sterke organische groei en nam drie bedrijven over.

Signicat groeit al jaren hard op de Europese markt. In 2021 zette het technologiebedrijf een nieuwe stap om de grootste identityspeler van Europa te worden. De omzet steeg naar 63,3 miljoen euro, 39% meer dan in 2020. De EBITDA kwam uit op 5 miljoen euro, wat een EBITDA-marge van 8% betekent. Het nettoverlies vóór belastingen was 5,9 miljoen euro.

Compleet identityplatform

Signicat bouwt continu aan zijn platform met digitale identiteitsoplossingen voor de Europese markt. Via dit platform biedt het bedrijf diensten voor onboarding, identiteitsvalidatie, fraudebestrijding, veilige authenticatie en digitale ondertekening, verzegeling en opslag van documenten. Het platform ondersteunt momenteel meer dan 30 verschillende eID-stelsels.

Signicat heeft meer dan 7.000 klanten in 40 verschillende landen. Dit zijn vooral bedrijven in gereguleerde sectoren zoals financiële dienstverleners, maar ook publieke organisaties, betalingsbedrijven, online marktplaatsen, leasemaatschappijen, telco’s, e-health-leveranciers en fintechbedrijven.

Overnames en organische groei

Signicat betrad in 2021 nieuwe markten, vergrootte zijn marktaandeel in bestaande markten en breidde zijn productportfolio uit. Drie bedrijven werden door Signicat overgenomen: het Noorse Encap Security (13,4 miljoen euro), het Spaanse Electronic ID (37,9 miljoen euro) en het Litouwse Dokobit Technology (28 miljoen euro). De organische groei, zonder de omzet van de drie overgenomen bedrijven, was 28%.

In 2022 zet Signicat deze koers voort. In april nam het technologiebedrijf de Britse antifraude-expert Sphonic over. In de komende 12 tot 18 maanden worden meer overnames verwacht gezien de aanhoudende consolidatieslag in de sector.

Nieuwe markten verkennen

“We zijn verheugd over deze sterke resultaten”, zegt Asger Hattel, CEO van Signicat. “We behoren nog steeds tot de snelst groeiende bedrijven in een industrie die zich razendsnel ontwikkelt. Maar de groei van de omzet en EBITDA is slechts een deel van het verhaal. We blijven nieuwe markten en regio’s verkennen terwijl we in heel Europa aan de weg timmeren met ons toonaangevende identityplatform.”

Lees ook
Fortinet verstrekt meer dan een miljoen Network Security Expert (NSE)-certificeringen

Fortinet verstrekt meer dan een miljoen Network Security Expert (NSE)-certificeringen

Fortinet maakt bekend dat het al meer dan een miljoen Network Security Expert (NSE)-certificeringen heeft verstrekt. Daarmee komt het dichterbij de realisatie van zijn missie om het tekort aan security-vaardigheden te verhelpen. Fortinet blijft zijn wereldwijde training- en certificeringsprogramma’s kracht bijzetten door nieuwe cursussen toe te voegen,...

Venafi: 81% bedrijven heeft incident met cloudbeveiliging meegemaakt

Venafi: 81% bedrijven heeft incident met cloudbeveiliging meegemaakt

Venafi maakt de resultaten bekend van een onderzoek naar de complexiteit van cloudomgevingen en de impact daarvan op de cyberbeveiliging. Uit het onderzoek blijkt dat 81% van de ondervraagde bedrijven de afgelopen 12 maanden een incident met hun cloudomgevingen heeft meegemaakt. Bijna de helft (45%) van hen heeft te maken gehad met minimaal vier incidenten.

DCC Nederland presenteert bekroonde PAM-oplossing van Senhasegura op IDM Europe 2022

DCC Nederland presenteert bekroonde PAM-oplossing van Senhasegura op IDM Europe 2022

DCC Nederland, een Value Added Distributeur met oplossingen voor netwerkbeheer en -beveiliging, is aanwezig op IDM Europe, het Identity Management event dat plaatsvindt op 4 oktober in het Van der Valk Hotel in Utrecht. DCC toont hier onder meer de bekroonde Privileged Access Management (PAM)-oplossing van Senhasegura. CIO’s, CISO’s en IT-beheerders...