Ethische hackers: 'Rabobank laat kwetsbaarheden maandenlang liggen'

hacker3

De Rabobank onderneemt in sommige gevallen pas na maanden actie op meldingen van 'ethische hackers' over cross-site scripting (XSS) en SQL-injectie kwetsbaarheden op zijn website. Het melden van kwetsbaarheden heeft volgens de Nederlandse hackersgroep 'xLimbolandx Team' geen zin.

Dit blijkt uit een mailwisseling tussen de hackersgroep en de Rabobank die in handen is van Webwereld. De e-mails zijn tussen oktober 2013 en februari 2014 verzonden en maken melding van honderden XSS- en SQL-kwetsbaarheden. De kwetsbaarheden zouden aangetroffen zijn in de websites Rabomobiel.nl, Rabobank.de, rabbo.evolution-e.com en Rabobankwaterland.nl, die allen door de Rabobank worden beheerd.

Gebrekkige communicatie

Het feit dat sommige kwetsbaarheden maandenlang blijven liggen zou vooral door de gebrekkig interne communicatie van de Rabobank worden veroorzaakt. Meerdere afdelingen van de bank zouden zich bezig houden met meldingen van ethische hackers. De communicatie tussen deze afdelingen is echter niet goed, wat voor veel vertraging zorgt.

De problemen hebben kwaad bloed gezet bij de hackers. De hackersgroep stelt dat het melden van beveiligingsproblemen bij de Rabobank voorlopig geen zin heeft. Dit terwijl de acties van de ethische hackers er juist voor zorgen dat dergelijke kwetsbaarheden verholpen kunnen worden zodat klanten hier geen hinder van ondervinden.

Beloningen

De hackersgroep is ook niet te spreken over de hoogte van de vergoedingen die de Rabobank aan ethische hackers uitkeert. Concurrerende Nederlandse banken zouden aanzienlijk meer over hebben voor meldingen over ernstige kwetsbaarheden. De hackers zouden één vergoeding krijgen, ongeacht het aantal kwetsbaarheden dat zij bij de Rabobank melden. In de meeste gevallen zou het gaan om een bedrag tussen de 50 en 100 euro.

De Rabobank laat in een reactie aan Webwereld weten voortdurend te investeren in de infrastructuur en de producten. Ook meldt de bank er bewust voor te hebben gekozen om meerdere afdelingen de meldingen over kwetsbaarheden te laten behandelen. De hoogte van de vergoedingen zou simpelweg afhankelijk zijn van de ernst van de kwetsbaarheid.

Lees ook
Ernstige kwetsbaarheid aangetroffen in TrendMicro Antivirus

Ernstige kwetsbaarheid aangetroffen in TrendMicro Antivirus

Trend Micro Antivirus voor het Windows platform blijkt een ernstige kwetsbaarheid te bevatten. Aanvallers die de kwetsbaarheid misbruiken kunnen via malafide websites opdrachten uitvoeren op systemen van derden en machines op afstand overnemen. Het beveiligingslek is ontdekt door Tavis Ormandy, een beveiligingsonderzoeker van Google. Het probleem1

Microsoft informeert gebruikers over aanvallen door staatshackers

Microsoft informeert gebruikers over aanvallen door staatshackers

Microsoft gaat gebruikers van Outlook.com voortaan waarschuwen indien het bedrijf aanwijzigingen heeft dat overheden hun account hebben geprobeerd te hacken. Hiermee volgt het bedrijf het voorbeeld van Facebook, Twitter, Yahoo en Google. Oud-medewerkers van Microsoft verklaren tegenover persbureau Reuters dat in 2011 de Hotmail-accounts van ruim d1

Meer ernstige kwetsbaarheden in software in 2015

Meer ernstige kwetsbaarheden in software in 2015

In 2015 zijn wereldwijd minder kwetsbaarheden in software gerapporteerd dan in 2014. Het aantal ernstige kwetsbaarheden is echter wel gestegen. Dit blijkt uit een analyse van het Duitse Hasso Plattner Institute (HPI). In de afgelopen twaalf maanden zijn tenminste 5.350 kwetsbaarheden in software gerapporteerd of geüpdatet. In 2014 ging het om onge1