Ethische hackers: 'Rabobank laat kwetsbaarheden maandenlang liggen'

hacker3

De Rabobank onderneemt in sommige gevallen pas na maanden actie op meldingen van 'ethische hackers' over cross-site scripting (XSS) en SQL-injectie kwetsbaarheden op zijn website. Het melden van kwetsbaarheden heeft volgens de Nederlandse hackersgroep 'xLimbolandx Team' geen zin.

Dit blijkt uit een mailwisseling tussen de hackersgroep en de Rabobank die in handen is van Webwereld. De e-mails zijn tussen oktober 2013 en februari 2014 verzonden en maken melding van honderden XSS- en SQL-kwetsbaarheden. De kwetsbaarheden zouden aangetroffen zijn in de websites Rabomobiel.nl, Rabobank.de, rabbo.evolution-e.com en Rabobankwaterland.nl, die allen door de Rabobank worden beheerd.

Gebrekkige communicatie

Het feit dat sommige kwetsbaarheden maandenlang blijven liggen zou vooral door de gebrekkig interne communicatie van de Rabobank worden veroorzaakt. Meerdere afdelingen van de bank zouden zich bezig houden met meldingen van ethische hackers. De communicatie tussen deze afdelingen is echter niet goed, wat voor veel vertraging zorgt.

De problemen hebben kwaad bloed gezet bij de hackers. De hackersgroep stelt dat het melden van beveiligingsproblemen bij de Rabobank voorlopig geen zin heeft. Dit terwijl de acties van de ethische hackers er juist voor zorgen dat dergelijke kwetsbaarheden verholpen kunnen worden zodat klanten hier geen hinder van ondervinden.

Beloningen

De hackersgroep is ook niet te spreken over de hoogte van de vergoedingen die de Rabobank aan ethische hackers uitkeert. Concurrerende Nederlandse banken zouden aanzienlijk meer over hebben voor meldingen over ernstige kwetsbaarheden. De hackers zouden één vergoeding krijgen, ongeacht het aantal kwetsbaarheden dat zij bij de Rabobank melden. In de meeste gevallen zou het gaan om een bedrag tussen de 50 en 100 euro.

De Rabobank laat in een reactie aan Webwereld weten voortdurend te investeren in de infrastructuur en de producten. Ook meldt de bank er bewust voor te hebben gekozen om meerdere afdelingen de meldingen over kwetsbaarheden te laten behandelen. De hoogte van de vergoedingen zou simpelweg afhankelijk zijn van de ernst van de kwetsbaarheid.

Lees ook
Ziggo test veiligheid van WiFi-hotspots tijdens hackathon

Ziggo test veiligheid van WiFi-hotspots tijdens hackathon

Ziggo onderwerpt het WiFi-netwerk dat klanten met hun thuismodem kunnen opzetten aan een uitgebreide test. Hackers nemen de WiFi-hotspots van Ziggo tijdens een hackathon onder vuur en proberen gaten te ontdekken in de beveiliging. De hackathon stelt Ziggo in staat de beveiliging van zijn WiFi-hotspots in de praktijk te testen. De hotspots zijn tot1

MMIT inventariseert kwetsbaarheden in databeveiliging van DDMA-leden

MMIT inventariseert kwetsbaarheden in databeveiliging van DDMA-leden

MMIT, leverancier van SaaS Lead Management, CRM Infrastructuur en Business Intelligence, gaat de kwetsbaarheden in databeveiliging van DDMA-leden inventariseren. Dit doet het bedrijf in opdracht van de branchevereniging voor marketing DDMA. De data security check omvat een uitgebreide survey met vragen over de manier waarop organisaties hun market1

IOActive: 'Beveiliging SATCOM-terminals is zo lek als mandje'

IOActive: 'Beveiliging SATCOM-terminals is zo lek als mandje'

De beveiliging van satelliet communicatie (SATCOM) laat te wensen over. Een groep beveiligingsspecialisten van IOActive heeft een lijst samengesteld van kwetsbaarheden in de meest gebruikte Inmarsat en Iridium SATCOM-terminals. De lijst is gepubliceerd in de whitepaper 'A Wake-up Call for SATCOM Security'. "De kwetsbaarheden bestaan onder andere u1