Estlandse dienstplichtigen kunnen kiezen voor ICT-functie binnen het leger

estonian-flag-1446442-veiko-veski

Estland experimenteert met een initiatief waarbij dienstplichtigen met een IT-achtergrond kunnen kiezen voor een IT-gerelateerde functie binnen het Estlandse leger. Het gaat om een proefproject, waarbij tien tot twintig dienstplichtigen actief worden als ICT-medewerker.

Dit meldt de Estlandse staatssecretaris van Defensie Erki Kodar aan het persbureau Associated Press. Estland kent een dienstplicht waarbij tieners voor een periode van acht tot elf maanden worden opgeroepen voor het leger. De periode dat jongeren in dienst moeten is afhankelijk van de specifieke taak die zij binnen het leger toegewezen kregen.

Meer ICT-personeel aantrekken

Om het Estlandse leger beter voor te bereiden kan een deel van de dienstplichtigen nu aan de slag als ICT-medewerkers. Overheidsinstanties en legers wereldwijd hebben al langer moeite om voldoende vakbekwaam ICT-personeel aan te trekken, meldt Associated Press. Het plan is dan ook vooral bedoeld om meer cybersecurity professionals naar het Estlandse leger te trekken of als reservist aan het leger te verbinden.

Het proefproject is in de zomer van start gegaan en loopt tot juni. Zodra het project is afgerond worden de bevindingen geëvalueerd en wordt besloten of het project wordt voortgezet.

Meer over
Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.