ESET introduceert Parental Control app voor Android

ESET lanceert een tool die ouders de mogelijkheid geeft hun kinderen op internet te beschermen. De Parental Control app is gericht op het Android platform en beschikbaar in Google Play.

Uit onderzoek blijkt dat 88 procent van de ouders bezorgd is over waar hun kinderen online toegang tot hebben. Steeds meer kinderen zijn op steeds jongere leeftijd vertrouwd met tablets en smartphones, maar hoe houd je als ouder controle over wat je kind online tegenkomt? Het onderzoek dat ESET uitvoerde liet zien dat 81 procent van de ouders verontrust waren door het idee dat hun kind ongepaste en ongeschikte websites bezoekt. Van de ondervraagde ouders gaf 71 procent aan dat ze bang zijn dat hun kinderen persoonlijke informatie delen met vreemden en 61 procent maakte zich zorgen over de hoeveelheid tijd die aan de beeldschermen werd gespendeerd.

Android aantrekkelijk voor kinderen

Hoewel veel ouders zich zorgen maken over wat hun kinderen online zien en doen, blijken slechts enkelen een tool voor ouderlijk toezicht op hun smartphones en tablets te hebben geïnstalleerd om het gebruik door hun kinderen te monitoren. Onder kinderen is Android het meest gebruikte platform, aangezien de apparaten vaak goedkoper zijn dan vergelijkbare producten. Gartner voorspelt dat er in 2017 1.6 miljard Android-apparaten op de wereld zijn.

ESET richt zich daarom met de Parental Control app op het Android platform. De app geeft ouders de mogelijkheid te bepalen welke content kun kinderen kunnen bekijken, zodat zij veilig gebruik kunnen maken van internet zonder geconfronteerd te worden met content die niet geschikt is voor hun leeftijd. Daarnaast kunnen ouders een tijdslimiet instellen en de locatie van het apparaat opvragen. De app beschikt over een optie waarmee kinderen hun ouders voor bijzondere toegang tot bepaalde apps of website kunnen vragen, of extra tijd op het device.

Veilig gebruik maken van een smartphone of tablet

"Met de Parental Control app voor Android kunnen kinderen veilig gebruik maken van een smartphone of tablet, zonder dat ze aan gebruikerservaring of prestatie moeten inleveren", zegt Branislav Orlik, productmanager bij ESET.