Ernst-Jan Stigter wordt nieuwe voorzitter Nederland ICT

Ernst-Jan Stigter

Ernst-Jan Stigter (algemeen directeur Microsoft Nederland) wordt de nieuwe voorzitter van Nederland ICT. Hij neemt per 1 juli het stokje over van Jeannine Peek (algemeen directeur Dell). De benoeming van Stigter werd vandaag definitief op de algemene ledenvergadering van Nederland ICT.

Stigter is sinds 2016 lid van het algemeen bestuur van Nederland ICT. Als portefeuillehouder Onderwijs en Arbeidsmarkt heeft hij zich onder andere ingezet om ICT-vaardigheden van werknemers te verbeteren en digitale geletterdheid te verankeren in het curriculum van het onderwijs.

“Nederland heeft alle eigenschappen om optimaal te profiteren van de kansen die de huidige digitale transformatie biedt”, zegt Stigter. “De kansen liggen niet alleen binnen onze branche, maar in alle sectoren van de maatschappij. Ik kijk ernaar uit om hier samen met Nederland ICT verder aan te bouwen.”

Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT: “Ik wil Ernst-Jan van harte welkom heten als voorzitter van de vereniging en ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Met de benoeming van Stigter neemt Nederland ICT afscheid van Jeannine Peek als voorzitter van de vereniging. “Jeannine heeft de afgelopen jaren op een nuchtere en daadkrachtige manier leiding gegeven aan de branchevereniging", zegt Lotte de Bruijn. “Ik wil haar bedanken voor haar enorme inzet en betrokkenheid bij Nederland ICT.” Peek blijft actief als lid van het algemeen bestuur.

Meer over
Lees ook
Dick Gehéniau nieuwe VP Business Alliance bij Panda Security Benelux 

Dick Gehéniau nieuwe VP Business Alliance bij Panda Security Benelux 

Panda Security Benelux heeft Dick Gehéniau als VP Business Alliance aangetrokken om haar positie op de zakelijke markt te vergroten. Hij zal trachten allianties te vormen met strategische Benelux-partners om Panda’s cybersecurity-oplossingen en threat hunting services op te zetten. “Al jaren pleit ik voor een Pan-European Cybersecurity-focus. Deze1

Northwave stelt Fook Hwa Tan aan als CQO

Northwave stelt Fook Hwa Tan aan als CQO

Informatiebeveiliger Northwave stelt per 1 juni Fook Hwa Tan aan als Chief Quality Officer. Hij zal zich richten op het kwaliteitsmanagement en het security management (ISO9001 en ISO27001) van de onderneming. Tan werkt nu als Business Security Director voor het bedrijf en adviseert klanten over security en privacy management. “We brengen zo extra1

Northwave versterkt directie met Talitha Papelard

Northwave versterkt directie met Talitha Papelard

Informatiebeveiliger Northwave heeft per 1 juni Talitha Papelard aangesteld als lid van het management team. Ze gaat de teams aansturen die ISO27001 en GDPR implementaties doen en Security & Privacy Officer As A Service diensten leveren. Papelard was eerder manager cyber defense services bij KPN. Tevens was ze als onderzoeker verbonden aan de1