Equinix versterkt beveiliging met Flowmon Networks

EquinixGebouw

Equinix heeft de beveiliging tegen DDoS-aanvallen in het Enschedese datacenter uitgebreid met een oplossing van Flowmon Networks. Daarmee anticipeert deze wereldwijde datacenter- en hostingdienstverlener op een toenemend gebruik van het IPv6-protocol en steeds zwaardere aanvallen. Flowmon Networks heeft Equinix een flexibel schaalbare oplossing geleverd, voor een snelgroeiend aantal Nederlandse klanten.

AI-gebaseerde DDoS-oplossing

Equinix heeft een Flowmon Collector en Flowmon DDoS Defender toegevoegd aan de backbone van het Nederlandse datacenter in Enschede. Met als doel sneller en effectiever DDoS-aanvallen via het IPv6-protocol te ontdekken en tegen te houden. De al aanwezige securityoplossing was daarvoor niet geschikt. Flowmon gebruikt artificial intelligence (AI) technologie voor het bijna realtime detecteren van aanvallen en automatisch omleiden naar een extern 'scrubbing center', waar eveneens een Flowmon-oplossing wordt gebruikt.

Succesvolle praktijktest

"Flowmon was de eerste en enige DDoS-oplossing die wij in de praktijk hebben getest, na overtuigende ervaringen van anderen over hun technologie", zegt Joost Westerbeek, IT Network Engineer van Equinix Nederland. "De combinatie van een goede prestatie-/prijsverhouding, eigen ervaringen met hun support en de uitgebreide functionaliteit, zijn doorslaggevend geweest voor onze keuze. Flowmon biedt ook de flexibiliteit die wij nodig hebben voor een groeiend aantal klanten in onder andere het onderwijs en de zorg en al hun securitybehoeften."