Equifax aangevallen via oud lek in Apache Struts

hacker4-gabor-kalman

Kredietverstrekker Equifax bevestigt dat cybercriminelen zijn database zijn binnengedrongen door een bekende kwetsbaarheid in Apache Struts te misbruiken. Deze kwetsbaarheid werd in maart al door The Apache Software Foundation gedicht, wat betekent dat Equifax deze update niet heeft geïnstalleerd.

Aanvallers wisten medio mei binnen te dringen op systemen van Equifax en gegevens van 143 miljoen Amerikanen te stelen. De aanval werd pas op 29 juli opgemerkt, maar pas in september naar buiten gebracht. Al langer bestond het vermoeden dat hierbij misbruik is gemaakt van een kwetsbaarheid in Apache Struts. Equifax bevestigt nu dat dit het geval is en geeft aan dat hierbij misbruik is gemaakt van de kwetsbaarheid CVE-2017-5638. Deze kwetsbaarheid maakt het mogelijk servers over te nemen waarop Apache Struts-gebaseerde applicaties draaien. Dit beveiligingslek is door The Apache Software Foundation op 6 maart gedicht met behulp van een update.

Equifax is inmiddels tientallen keren aangeklaagd door boze klanten die een schadevergoeding eisen voor het feit dat hun data is gestolen. Ook heeft de Amerikaanse staat Massachusetts inmiddels aangekondigd aan rechtszaak tegen Equifax voor te bereiden. Andere staten waaronder New York, Illinois, Pennsylvania en Connecticut zijn een onderzoek gestart naar het datalek.

Lees ook
Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.