ENISA publiceert richtlijnen voor veilige mobiele apps

android-smartphone

Het European Agency for Network and Information Security (ENISA) publiceert een vernieuwde versie van de Smartphone Development Guidelines. In het document wordt uiteengezet hoe ontwikkelaars mobiele applicaties veiliger kunnen maken en kunnen beschermen tegen cyberaanvallen.

In het vernieuwde rapport zijn nieuwe secties toegevoegd over recente ontwikkelingen die worden gebruikt bij het aanvallen van mobiele applicaties. Zo helpt het rapport applicaties te beschermen tegen aanvallen waarbij misbruik wordt gemaakt van biometrische sensoren, apparaat- en applicatie-integriteit en client side injecties.

Het document is bedoeld om het volledige spectrum van cyberaanvallen te behandelen waarmee ontwikkelaars van smartphone applicaties rekening zouden moeten houden bij het bouwen van apps. Het gaat hierbij om:

  • Het identificeren en beschermen van gevoelige data Gebruikersauthentificatie, autorisatie en sessiemanagement
  • Het veilig verwerken van authentificatie- en autorisatiefactoren op het apparaat
  • Het veilig versturen van gevoelige data
  • Het beveiligen van backend services, de platformserver en API’s
  • Veilige data integratie met third party code
  • Toestemming en privacybescherming
  • Het beschermen van betaalde bronnen
  • Veilige softwaredistributie
  • Het interpreteren van runtime code
Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vertrouwen...