ENISA organiseert grootste cybersecurity training in EU ooit

europese-unie

Cyber Europe 2016, de grootste EU cybersecurity training ooit, bereikt deze week zijn hoogtepunt. ICT- en security experts van ruim 300 Europese organisaties uit zowel private sectoren als de publieke sector proberen samen cyberaanvallen af te slaan.

De training is georganiseerd door de European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) en ging in april 2016 van start. Experts uit alle 28 EU-lidstaten, Zwitserland en Noorwegen oefenen samen een aantal scenario’s, waaronder een blackout in een Europees land gedurende de kerstperiode en afhankelijkheid van technologieën die buiten de jurisdictie van de Europese Unie worden geproduceerd. Daarnaast is in de oefening ook aandacht voor het Internet of Things, drones, cloud computing, innovatieve exfiltratie vectors, mobiele malware en ransomware.

Zo realistisch mogelijk

De scenario’s zijn volledig uitgewerkt. Zo worden bedrijven gesimuleerd, media-aandacht voor de incidenten nagebootst en aandacht besteed aan social media. Dit moet de oefeningen zo realistisch mogelijk maken, wat deelnemers moet helpen zich zo goed mogelijk op cyberincidenten in de praktijk voor te bereiden.

In de training ligt de nadruk op politiek en economisch beleid gerelateerd aan cybersecurity. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de nieuwe processen en samenwerkingsmechanismen uit de Network and Information Security (NIS) Directive, ook wel NIB-richtlijn genoemd. Dit is de eerste Europese cybersecurity richtlijn over de veiligheid van netwerk- en informatiesystemen.

Lees ook
SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.