Eigen risico door online bankfraude verlaagd tot 50 euro

internetbankieren

Het eigen risico voor fraude met internetbankieren en skimming gaat omlaag. Slachtoffers betalen voortaan een eigen risico van 50 euro.

Dit heeft minister Dijsselbloem van Financiën bekend gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer. Het eigen risico bedraagt op dit moment nog 150 euro. De verlaging is onderdeel van de Payment Service Directive 2, een nieuwe Europese richtlijn voor banken.

De Europese richtlijn biedt EU-lidstaten de ruimte het eigen risico voor fraude met internetbankieren en skimming verder te verlagen. De Telegraaf meldt dat minister Dijsselbloem van deze mogelijkheid geen gebruik wil maken om te voorkomen dat klanten onzorgvuldig omgaan met elektronisch betalen en internetbankieren.

Lees ook
Proofpoint ziet toename van Pig Butchering-scam

Proofpoint ziet toename van Pig Butchering-scam

Onderzoekers van Proofpoint hebben nieuw onderzoek gepubliceerd over een vorm van cryptofraude die bekendstaat als "Pig Butchering". In het onderzoek maakt Proofpoint duidelijk welke stappen cybercriminelen nemen om slachtoffers enorme geldbedragen afhandig te maken met behulp van social engineering. De afgelopen drie maanden zijn de onderzoekers1

‘Klanten energieleveranciers kwetsbaar voor e-mailfraude’

‘Klanten energieleveranciers kwetsbaar voor e-mailfraude’

Ruim de helft van de Nederlandse energieleveranciers heeft DMARC, een cruciale tool tegen domeinspoofing, niet geïmplementeerd. Hierdoor lopen hun klanten een verhoogd risico op e-mailfraude. Dat blijkt uit onderzoek van cyberbeveiliger Mimecast. Ook hebben veel energieleveranciers DMARC wel geïmplementeerd, maar het niet op de juiste manier gecon1

KPN Security : Deel webshops voert niet-bestaande of niet-verdiende keurmerken

KPN Security : Deel webshops voert niet-bestaande of niet-verdiende keurmerken

Bijna 5 procent van de Nederlandse webshops vertoont verdachte kenmerken. Zo voert een deel van de webshops ten onrechte een keurmerk. Sommige webwinkels plaatsen zelfs een niet-bestaand keurmerk. Dat blijkt uit onderzoek van KPN Security onder Nederlandse webwinkels.