"Een succesvolle eerste editie van Cybersec Netherlands in Koninklijke Jaarbeurs"

cybersec-europe-2022-04

Op 1 en 2 november 2023 vond de eerste editie van Cybersec Netherlands plaats in Koninklijke Jaarbeurs. De vakbeurs, gewijd aan alles wat met cybersecurity te maken heeft, werd door ruim 2.100 experts, professionals en geïnteresseerden uit zowel Nederland als het buitenland bezocht. Met een rijk scala aan sprekers, workshops en paneldiscussies bood Cybersec Netherlands een schat aan informatie en inzichten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity.

 

Mick den Dijker, beursmanager Cybersec Netherlands: “Na het succes van Cybersec Europe heeft nu ook een geslaagde eerste editie van Cybersec Netherlands plaatsgevonden. Met geweldige lanceringpartners en een fantastisch team ben ik blij om met deze vakbeurs bij te dragen aan een beter en veiliger digitaal landschap. Het belangrijkste doel is om samen met onze partners steeds meer bewustzijn over cybersecurity te creëren. Cybersec Netherlands toont aan dat cybersecurity niet alleen een groeiend belangrijk onderwerp is, maar ook dat Nederland zich steeds meer profileert als een vooraanstaande speler in deze branche.”

De organisatie kijkt vol vertrouwen uit naar de tweede editie van Cybersec Netherlands op 6 en 7 november 2024 in Koninklijke Jaarbeurs. Buiten Nederland vindt op 31 januari en 1 februari 2024 Cybersec Asia plaats en op 29 en 30 mei 2024 Cybersec Europe in Brussel.

Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.