Eagle Eye Networks Technology Partner bij Co-Liv

eagle_eye_networks400300

Eagle Eye Networks, de wereldwijde leider in cloud video surveillance, is per heden technology partner van Co-Liv, de grootste non-profit vereniging van coliving professionals. Nu de wereldwijde coliving beweging aan kracht wint, zijn technologiebedrijven zoals Eagle Eye Networks voor videobewaking en Salto voor toegangscontrole, van cruciaal belang bij het bieden van technische oplossingen die coliving operators in staat stellen sneller en efficiënter te schalen dan ze op eigen kracht zouden doen.

Video toegankelijk voor integratie

Het opslaan van camerabewakingsgegevens in de cloud biedt vele voordelen, vooral voor woongebouwen zoals hotels, stadsappartementen en wooncomplexen. Traditioneel zijn camerabewakingsbeelden alleen toegankelijk als er iets vervelends gebeurt. Daarom worden de videobeelden zelden gebruikt en blijft het hoge prijskaartje van de camera en de gegevensopslagapparatuur slechts een “kostenpost”, die geen financieel rendement of bruikbare inzichten oplevert. Met behulp van een cloud-oplossing is de video toegankelijk voor integratie met andere toepassingen en kan dit krachtige inzichten opleveren waarmee bedrijven hun mensen, product en processen kunnen verbeteren.

“We zijn blij om ons aan te sluiten bij de Co-Liv organisatie als technologiepartner naast Salto. Aangezien de co-living beweging groeit, willen wij dit ondersteunen met onze camerabeveiligingstechnologie die zowel de veiligheid van de bewoners waarborgt als relevante zakelijke inzichten verschaft voor coliving exploitanten. Eagle Eye Networks is volledig geïntegreerd met Salto’s state of the art toegangscontrolesystemen, waardoor we een volledige oplossing bieden voor beheerders van coliving” zegt Rishi Lodhia, Managing Director van Eagle Eye Networks.

AI voor video analyse

Met behulp van kunstmatige intelligentie om de video te analyseren, kunnen beheerders ook ontdekken hoe mensen omgaan in die ruimtes en deze inzichten gebruiken om hun gemeenschappen te verbeteren, hun reputatie rondom veiligheid te verhogen en weloverwogen ruimtelijke ontwerpbeslissingen te nemen voor toekomstige ontwikkelingen. Eagle Eye integreert ook met andere technologie oplossingen zoals Salto’s toegangsoplossingen, zodat het gehele tech ecosysteem van een gebouw kan samenwerken om de best mogelijke woonervaring te bieden.

Christian Schmitz van Salto Systems voegt toe: “Wij zijn al lange tijd partner van de Co-Liv organisatie, omdat wij geloven dat een naadloos toegangscontrolesysteem de exploitanten van coliving helpt om gemoedsrust te creëren over de veiligheid van het pand. Door Eagle Eye Networks toe te voegen, kunnen we een simpele totaal beveiligingsoplossing bieden door camera’s zonder complexiteit toe te voegen met verschillende systemen die niet met elkaar verbonden zijn.”

BaseCamp Student

De voordelen voor de coliving industrie blijken uit de reactie van de Europese coliving operator BaseCamp Student “Wij exploiteren zeven studentenhuisvestingsfaciliteiten in Denemarken, Duitsland en Polen, met meer locaties op komst. We streven er voortdurend naar om een wereldwijde gemeenschap op te bouwen en te beheren die gericht is op het verbeteren van de beleving van de student. Toen we op zoek gingen naar een beveiligingspartner, zochten we er een die bereid – en in staat – was om net zo creatief te zijn als onze studenten en onze ruimtes. Die hebben we gevonden in Eagle Eye Networks,” vertelt Daniel Doherr, Managing Director van BaseCamp Student Operations.

“De camerabeveiligingsoplossing legt videobeelden vast voor beveiligingsdoeleinden, maar omdat videobeelden in de cloud worden opgeslagen biedt het onbeperkte toegang tot waardevolle kunstmatige intelligentie – informatie die ons en onze bewoners helpt betere beslissingen te nemen. Het management kan de gegevens bijvoorbeeld gebruiken om te begrijpen welke voorzieningen het vaakst worden gebruikt, zodat het toekomstige ontwerpen en bouwwerken kan aanpassen. En studenten kunnen ook met het systeem werken. Misschien willen ze in real time de wasruimte controleren om te zien of er machines beschikbaar zijn. Of gegevens opvragen over de bezetting van de fitnessruimte voordat ze gaan sporten. Door ons videobewakingssysteem creatief te gebruiken, verbeteren we de ruimtes waar onze bewoners wonen, leren, werken en contact houden – nu en in de toekomst.”

“Nu coliving operators over de hele wereld blijven experimenteren met verschillende gemeenschappelijke woonmodellen, zullen degenen die technologie kunnen gebruiken om hun doelen efficiënter te bereiken een duidelijk voordeel hebben ten opzichte van hun collega’s,” concludeert Connor Moore. “Bij Co-Liv geloven we dat technologie leveranciers zoals Eagle Eye Networks, uitstekende partners zijn voor innovatieve en tech-savvy coliving bedrijven.”

Voor meer informatie: link

Lees ook
Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.

Het vraagstuk van verantwoord gebruik van AI-toepassingen binnen organisaties

Het vraagstuk van verantwoord gebruik van AI-toepassingen binnen organisaties

Artificial intelligence (AI) heeft in korte tijd zijn stempel gedrukt op vrijwel elke afdeling van organisaties. Of het nu gaat om klantenservice, marketing, data-analyse of financiële planning: AI-tools spelen een cruciale rol bij het verhogen van de efficiëntie van bedrijfsprocessen. Maar weten bedrijven hoe vaak en op welke manier hun werknemers...

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap om gezamenlijk de cyberbeveiliging van hun klanten te versterken. Dit partnerschap zal real-time zichtbaarheid, risicomanagement, continue dreigingsmonitoring en NIS2-compliance services bieden voor de hele onderneming, inclusief campus, datacenter, externe werknemers, cloud, mobiel, IoT, OT...