Eagle Eye Networks Haalt Investering Van $40 Miljoen Binnen Voor De Transformatie Van Videobewaking Door De Combinatie Van Cloud en AI

eagleeyenetworks-logo--300200

Eagle Eye Networks, wereldwijd leider in cloud-gebaseerde camerabeveiliging, heeft 40 miljoen dollar opgehaald tijdens een Series E-financieringsronde van venture capital-investeerder Accel. Hiermee wil het zijn groeitempo opvoeren en zijn leiderschap in cloud camerabeveiliging uitbreiden. Eagle Eye maakt binnen zijn cloud-platform gebruik van artificial intelligence voor nieuwe toepassingen van camerabeveiliging en helpt bedrijven in alle delen van de wereld met het verbeteren van veiligheid, beveiliging, bedrijfsprocessen en klantenservice.

Camerabeveiliging zoals wij die nu nog kennen biedt diverse beveiligingsfuncties, waaronder bewegingsdetectie en basismogelijkheden voor gegevensanalyses. Deze systemen vergen echter stelselmatige monitoring en nauwgezette handmatige evaluaties van elk getriggerd event om aan relevante informatie te komen. Ook staat business operations analytics op basis van camerabeveiliging nog in de kinderschoenen.

“Het inzetten van AI voor een ingrijpende transformatie van camerabeveiliging biedt volop kansen”, zegt Dean Drako, de oprichter en CEO van Eagle Eye Networks. “Eagle Eye Networks beschikt nu over de financiële middelen en technologie die nodig zijn om met camerabeveiliging vanuit de cloud het beheer van bedrijfs- en beveiligingsprocessen drastisch te verbeteren, net zoals elektrische en zelfrijdende auto’s voor een transformatie zorgen op het gebied van vervoer en transport.”

“Slimme cloud-gebaseerde camerabeveiliging met effectieve technieken voor cybersecurity en privacybescherming zal de wereld er een stuk veiliger op maken. Denk bijvoorbeeld aan de detectie van gevaarlijke objecten zoals wapens, gevaarlijk rijgedrag, overvallen en verkeersongelukken. Dit kan bedrijven ook helpen met het verbeteren van hun dienstverlening, bijvoorbeeld door wachtrijen terug te dringen, displays en winkels netjes en schoon te houden en de productkwaliteit te waarborgen”, zegt Drako.

Sameer Gandhi, partner bij Accel: “Eagle Eye Networks liet de branche zien hoe camerabeveiliging naar de cloud gebracht kan worden. AI-toepassingen zullen bijdragen aan een nieuwe golf van transformatie in deze sector. Eagle Eye bevindt zich in een koploperspositie en is daarmee in staat om dit waar te maken. Met zijn 100% in de cloud gebaseerde technologie is Eagle Eye als geen ander in staat om te profiteren van nieuwe doorbraken op het gebied van gegevensanalyse. De succesvolle track record van Drako bij Eagle Eye en daarvoor als oprichter van Barracuda Networks spreekt voor zichzelf.”

Meer over
Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.