Duitsland overweegt typemachines in te zetten om NSA buiten de deur te houden

typemachine

Duitsland overweegt de ouderwetse typemachines weer van de kast te halen in de strijd tegen spionage door de geheime dienst NSA. Een dergelijke typemachine kan immers niet via internet worden afgeluisterd.

Dit heeft Patrick Sensburg, voorzitter van de commissie die de spionage door de NSA in Duitsland onderzoekt, gezegd tegen het Duitse ARD. De Duitse overheid neemt op dit moment allerlei maatregelen om de Amerikanen buiten de deur te houden. Denk hierbij aan het versleutelen van e-mailverkeer, maar ook aan het gebruik van versleutelde telefoons.

Veel moderne maatregelen

Veel van de voorgestelde maatregelen zijn dan ook modern. Het opnieuw in gaan zetten van de ouderwetse typemachines is dan ook een uitzondering. Het gaat om niet-elektronische typemachines, die dus met inktlint werkt.

Het is niet de eerste keer dat nieuws de ronde doet dat een regering of overheidsdienst overweegt over te stappen op typemachines. Rusland maakte vorig jaar bekend typemachines aan te schaffen voor de Russische veiligheidsdienst. De overstap moet het afluisteren van de dienst een stuk lastiger maken en het uitlekken van data voorkomen.

 
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1