Duitse technologie- en staalgigant ThyssenKrupp getroffen door cyberspionage

hacker

De Duitse technologie- en staalfabrikant ThyssenKrupp is eerder dit jaar slachtoffer geworden van cyberspionage. Hierbij zijn bedrijfsgeheimen van de organisatie in handen gevallen van de aanvallers.

Dit maakt ThyssenKrupp bekend tegenover het Duitse Wirtschaftwoche. Het bedrijf spreekt van een professionele aanval die was gericht op verschillende afdelingen van de organisatie. Het gaat hierbij om bedrijfsonderdelen die zich richten op de productie van onderzeeërs, grote fabrieken en energiecentrales.

Backdoors

Bij de aanval zijn verschillende backdoors op aanvallen systemen geïnstalleerd. Vermoedelijk wilden de aanvallers dan ook langere tijd toegang houden tot het systeem en hoopten zij dat hun aanval onopgemerkt zou blijven. De cyberaanval vond in februari 2016 plaats en werd in april door het beveiligingsteam van ThyssenKrupp ontdekt. De aanval is uitgevoerd vanaf locaties in zowel Argentinië, Europa, India en de Verenigde Staten. Het beveiligingsteam van ThyssenKrupp vermoedt dat de aanvallers uit Zuidoost-Azië afkomstig zijn.

Bij de aanval zijn bedrijfsgeheimen buitgemaakt door de aanvallers. Het gaat hierbij onder andere om projectgegevens, waaronder technische kennis en onderzoeksresultaten. Meerdere afdelingen zijn slachtoffer van de datadiefstal.

Lees ook
Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

TA444, een staatsgesponsorde hackersgroep uit Noord-Korea is waarschijnlijk belast met het genereren van inkomsten voor het Noord-Koreaanse regime. Deze aanvallen overlappen met APT38, Bluenoroff, BlackAlicanto, Stardust Chollima en COPERNICIUM. In het verleden waren de pijlen gericht op banken om uiteindelijk geld door te sluizen naar andere dele1

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Niet updaten slimme apparaten vergroot risico om gehackt te worden

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

Met de feestdagen en Black Friday in aantocht slijpen oplichters de messen. Ook dit jaar proberen zij massaal om consumenten geld afhandig te maken en gevoelige gegevens te stelen, zo waarschuwt WatchGuard Technologies. Het IT-beveiligingsbedrijf zet de belangrijkste trucs van online oplichters op een rij. Ook geeft WatchGuard praktische tips om t1