DTEX Systems en iSOC24 gaan partnership aan voor Cyber Security Operations en Insider Risk Intelligence in de Benelux

dtex-isoc24

DTEX Systems de Workforce Cyber Intelligence & Security specialist, kondigt partnership aan met iSOC24, aanbieder van gespecialiseerde security diensten- en oplossingen in de Benelux.

Relaties van iSOC24 krijgen nu de mogelijkheid om gebruik te maken van risk-gebaseerde workforce telemetrie en contextuele intelligence om het inzicht dat niet kan worden geboden door NGAV, DLP en digitale forensische oplossingen in te vullen.

Het vermogen van organisaties om de veiligheid van hun data zeker te stellen en tegelijkertijd aan de behoefte van hun klanten en medewerkers te voldoen wordt steeds belangrijker in deze versnipperde nieuwe werkelijkheid na Covid.

Workload security teams

iSOC24 streeft ernaar om de workload van de security teams verder te reduceren. Het helpt organisaties de juiste oplossingen te kiezen om hun cyberrisico's in real-time in kaart te brengen en te monitoren. Met de toevoeging van DTEX InTERCEPT, kunnen de relaties van iSOC24 gebruik maken van gedrag gedreven collectie en analyse van data waarbij de focus ligt op het bouwen van een meer efficiënte en privacyvriendelijke omgeving, door de SOC teams binnen organisaties met zogeheten 'indicators of intent' te voeden die direct vanuit de sensors in de eigen omgeving worden opgehaald.

Met de toename van de hoeveelheid volledig externe- en steeds meer hybride werkmodellen groeit de behoefte van organisaties aan inzicht In het gedrag van zowel de interne- als de externe gebruikers met als primaire doel om de bedrijfsgegevens en bedrijfsmiddelen nog beter te kunnen beschermen", zegt Marc de Groot, Director Sales & Marketing van iSOC24.

DTEX InTERCEPT

De implementatie van DTEX InTERCEPT levert het SOC de juiste verrijking waardoor analisten met de juiste context en informatie in de hand de wie, wat, waarom, waar en hoe vraag beter kunnen beantwoorden met betrekking tot potentiële Insider- threats, gevallen van dataverlies en gecompromitteerde wachtwoorden. zonder dat de privacy van de workforce tijdens dit proces in het gedrang komt. We zijn trots om samen te kunnen werken met een bedrijf als DTEX die net als ons zeer toegewijd zijn om organisaties te helpen met het ontwikkelen van steeds effectievere en meer efficiënte Incident response processen en threat management programma's.

Het schaalbare, cloud gebaseerde, platform van DTEX combineert het inzicht vanuit de endpoint met machine learning en gedragspatronen in één unieke aanpak die moderne enterprise organisaties in staat stelt om dreigingen binnen de Insider Threat Kill Chain vroegtijdig te ontdekken. De gepatenteerde technologie verzamelt en verwerkt continu honderden unieke telemetrie elementen. Vanuit data, machines, applicaties en mensen om de dynamische 'indicators of intent' naar boven te brengen die het inzicht bieden in afwijkend, abnormaal gedag en de er aan gerelateerde events. Als het eerste en enige platform waarbij de mens centraal staat in de cyber security matrix, helpt DTEX de security teams om de mens als een bron van intelligence te zien in plaats van als bron van surveilance.

Missie DTEX

Daar het hybride werken steeds meer omarmd wordt Is het verkrijgen van inzicht in het gebruikersgedrag en de gebruikersactiviteit belangrijker dan ooit om de workforce goed te kunnen beschermen, insider risks af te slaan en schade die voorkomen had kunnen worden tijdig het hoofd te bieden," aldus Jonathan W. Daly, Chief Marketing Officer van DTEX Systems. "De missie van DTEX Is altijd geweest om organisaties te helpen om hun workforce beter te begrijpen, hun data nog beter te beschermen en nog sneller weloverwogen besluiten te nemen", en dat is ook precies de reden waarom wij verheugd zijn om het indrukwekkende iSOC24 ecosysteem te versterken met onze unieke oplossing.

Als u meer wilt weten  over de samenwerking tussen iSOC24 en DTEX Systems en/of over hun oplossingen bezoek dan: www.isoc24.com/nl/dtex.

Meer over
Lees ook
WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1

Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys publiceert de voorspellingen voor 2024. Volgens Paul Baird, Field Chief Technical Security Officer van Qualys, moeten CISO’s volgend jaar meer doen met minder. “Zij willen dit mogelijk maken door IT-beveiligingsoplossingen te consolideren en door automatisering te introduceren in hun teams, maar ze willen daarbij wel de verwachtingen van AI1