Driessen Groep kiest voor Fortinet en krijgt een veilig, eenvoudig te beheren netwerk

driessengroep

Fortinet, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat HR-dienstverlener Driessen Groep heeft gekozen voor de netwerk- en beveiligingsoplossingen Fortinet. Deze ondersteunen de organisatie bij het voldoen aan de AVG, zorgen voor veilige toegang tot de cloud en voor een eenvoudig en efficiënt beheer van het netwerk op alle locaties.

De Driessen Groep bestaat uit 700 collega’s en 15.000 flexibele medewerkers. Op de hoofdvestiging in Helmond bouwt de organisatie aan een Human Campus die uit meerdere gebouwen bestaat. De vestigingen van de dertien bedrijven die onder de groep vallen, zijn ontsloten binnen het netwerk door Fortinet Secure SD-WAN solution. Het grootste voordeel daarvan is de eenvoud van het beheer. Frans Coppus, Directeur ICT bij Driessen Groep “Voorheen was het vrij complex om nieuwe vestigingen te ontsluiten, maar nu we dat op een uniforme manier snel kunnen uitrollen, is het beheer veel eenvoudiger geworden. Bovendien hebben we dankzij Fortinet goed inzicht in wat er gebeurt in ons netwerk, welk verkeer er binnenkomt en wat we moeten tegenhouden. Daar staat of valt je beveiliging natuurlijk voor een groot deel mee.”

De Driessen Groep verwerkt veel privacygevoelige- en persoonsgegevens. Dat betekent dat informatiebeveiliging en het voldoen aan de AVG ontzettend belangrijk is voor de organisatie;  security staat bovenaan de agenda. “Het is een van de redenen waarom wij voor Fortinet kozen. Zij lopen voorop als het gaat om productinnovaties die passen bij de vraag van de markt.” Op de Campus staan servers die beveiligd worden met Fortinet FortiGate, maar ook de datacenters en cloudomgevingen worden met deze NGFW beveiligd. Coppus: “Ook gebruiken we de FortiAnalyzer, deze helpt bij het loggen, analyseren en rapporteren. De naadloze integratie van de Fortinetproducten heeft niet alleen als voordeel dat er een soort beschermende deken over de organisatie ligt, maar ook dat we niet met een oneindig aantal leveranciers te maken hebben. Fortinet biedt ons uniformiteit en een efficiënt te beheren omgeving.”

De Fortinet-oplossingen zijn volgens Coppens essentiële onderdelen in het IT-netwerk van Driessen Groep, zegt Coppus. “Alles valt of staat tegenwoordig met connectiviteit, een onmisbaar onderdeel daarbij is security. Veilige toegang tot applicaties is een beetje als water uit de kraan; je verwacht gewoon dat het er altijd is. Dankzij Fortinet is dat ook altijd het geval.”

Vincent Zeebregts, Regionaal Director Nederland bij Fortinet: “We zijn zeer enthousiast dat Driessen Groep onze oplossingen inzet om de complexiteit van het netwerkbeheer terug te dringen en zo de effectiviteit van de IT-beveiliging op kan voeren. Door hun slimme beveiligingsaanpak werken alle security-oplossingen naadloos met elkaar samen, op álle locaties. Dit maakt het mogelijk om de kans op beveiligingsincidenten aanzienlijk terug te dringen, wat natuurlijk essentieel is voor een organisatie die met privacygevoelige informatie werkt. Het is goed te zien dat Driessen Groep daar zeer serieus op inzet.”

Lees ook
ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

Sommige scam-mails zijn bijna hilarisch amateuristisch. Maar andere pogingen zijn soms griezelig 'echt' en nauwelijks te onderscheiden van legitieme mails. Een mooi voorbeeld publiceert ESET op zijn website We Live Security: een mail van een Chinese firma die zich voordoet als een 'domain name registration supplier' die bedoeld is om te checken of1

Biometrie voor enterprise security: zinvol of onzinnig?

Nu steeds meer smartphones voorzien worden van biometrische sensoren, komt ook de vraag op wat dit soort security-maatregelen betekenen voor enterprise-organisaties? Richard Moulds, vice president Strategy bij Thales e-Security, vraagt zich in een artikel op Help Net Security af of biometrie voor zakelijk gebruik zinvol is. Of juist onzinnig? Een interessant punt dat Moulds aanstipt is de vraag of het aantal tokens bij gebruik van fingerprint scanners wel groot genoeg is. Bij gebruik van traditionele hardware tokens kunnen we putten uit een nagenoeg onbeperkt aantal tokens. Maar bij gebruik v1

Infographic: lichaamstaal zegt veel over social engineering

Infographic: lichaamstaal zegt veel over social engineering

Het Japanse Gengo heeft een interessante infographic opgesteld over de rol van lichaamstaal bij social engineering. Zoals bekend is social engineering een belangrijk hulpmiddel voor cybercriminelen om bijvoorbeeld inloggegevens van gebruikers los te krijgen. Hoewel de infographic verder gaat dan 'enkel en alleen' security-gerelateerde vormen van n1