Doorbell weeft IT in haar huisbeveiliging

Men denkt in hun eigen woning veilig te zijn, maar in de praktijk blijkt dit vaak anders.Terwijl veel mensen kostbare spullen en gevoelige gegevens in hun woning bewaren, is de gemiddelde woning relatief slecht beveiligd. Inbrekers zijn binnen no-time binnen en vervolgens is er niets meer dat hen ervan weerhoudt om kostbare spullen mee te nemen. Logisch dan ook dat er steeds meer woningeigenaren zijn die besluiten om hun woning beter te beveiligen. De markt voor veiligheidssystemen groeit hierdoor stevig en leveren verschillende systemen waarin IT een prominente rol speelt.

De Ring video Doorbell

De Ring video doorbell is een goed voorbeeld waarbij ICT – in dit geval IoT - is ingezet. Deze innovatieve deurbel heeft namelijk een bewegingssensor en een camera, waardoor mensen direct worden opgenomen (en opgeslagen) wanneer zij voor de deur staan. Bovendien heeft het systeem ook een speaker. Wanneer er iemand voor de deur staat, kun jij je smartphone gebruiken om de bel te beantwoorden. De data die dit oplevert kan zeer nuttig zijn. Inbraak wordt hierdoor eenvoudiger op te lossen: inbrekers bellen vaak aan om na te gaan of er iemand thuis is.

Een stil alarmsysteem

IoT stimuleert eveneens stille alarm systemen.Camara’s kijken mee in de woning zonder geluid te maken, waardoor het inbrekers niet afschrikt. Hierdoor kan direct actie worden ondernomen, waardoor de ongenode gasten in kwestie op heterdaad gepakt kunnen worden.De koppeling met een meldkamer is dan wel cruciaal. Ook is er een forse toename in contracten die in feite werken als Security as a Service. Daarnaast kan de eigenaar met zijn smartphone ook direct verbonden blijven met de gang van zaken in zijn eigen woning.