DigiCert neemt QuoVadis over

DigiCert, leverancier van TLS/SSL, IoT en andere PKI-oplossingen, heeft de overname afgerond van de QuoVadis Group, leverancier van gekwalificeerde elektronische vertrouwensdiensten en -producten in de Europese Unie en Zwitserland.

DigiCert-Logo Na de overname blijft QuoVadis actief als leverancier van vertrouwensdiensten in Europa. Het bedrijf is een leverancier van gekwalificeerde digitale certificaten en bijbehorende diensten, alsmede beheerde PKI-diensten voor bedrijven. De overname past bij de visie van DigiCert: het leveren van wereldwijd gedistribueerde, krachtige PKI-oplossingen met lokale ondersteuning. QuoVadis heeft vestigingen in Zwitserland, Duitsland, Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Bermuda.

"Wij zijn blij om het team van QuoVadis te kunnen verwelkomen bij DigiCert. Met hun technologie kunnen we onze partners en klanten blijven voorzien van marktleidende oplossingen", aldus John Merrill, CEO van DigiCert. "De Europese landen en regio's hebben uiteenlopende specifieke behoeften. Daaraan kunnen we het beste tegemoetkomen met lokale mensen en technologie. Door de overname van QuoVadis kunnen we onze activiteiten in Europa uitbreiden, waarbij we onze technologische innovaties kunnen combineren met lokale experts."

De overname betekent ook dat de gekwalificeerde digitale certificaten van QuoVadis zullen worden ondersteund met de hoogwaardige technologie en infrastructuur van DigiCert. De digitale certificaten van QuoVadis voldoen aan eIDAS, de Europese verordening voor vertrouwensdiensten voor elektronische transacties binnen de Europese interne markt. Ze kunnen worden gebruikt binnen alle lidstaten van de EU en Zwitserland. QuoVadis levert onder andere:

  • Gekwalificeerde certificaten voor website-authenticatie (Qualified Website Authentication Certificate - QWAC)
  • Gekwalificeerde persoonlijke certificaten (eSIG)
  • Gekwalificeerde elektronische tijdstempels
  • Gekwalificeerde elektronische handtekeningen en zegels (eSEAL), inclusief software- en cloudondertekening

Onder eIDAS bieden gekwalificeerde vertrouwensdiensten wettelijke garanties en betere beveiliging voor elektronische transacties. In juni 2019 wordt de Europese Richtlijn voor betalingsdiensten PSD2 van kracht. Die verplicht banken en financiële dienstverleners in de EU tot het gebruik van gekwalificeerde websitecertificaten en zegels, die meer zekerheid over hun identiteit moeten bieden. Dankzij de overname van QuoVadis kan DigiCert deze certificaten in Europa leveren en organisaties helpen te voldoen aan de richtlijn. Daarnaast zal DigiCert ondersteuning bieden voor de plannen van QuoVadis voor het uitbreiden van hun technologieaanbod en het migreren van PKI-diensten naar datacenters in Nederland en Zwitserland. Daarmee kunnen ze klanten een nog betere dienstverlening bieden op het gebied van privacy en gegevensbescherming.

De activiteiten van QuoVadis voldoen aan de internationale richtlijnen en het bedrijf is geaccrediteerd volgens WebTrust, ISO en diverse landspecifieke erkenningen.

Daarnaast zal DigiCert via QuoVadis een belangrijke speler worden op het gebied van het integriteitsmanagement van elektronische gegevens, digitale ondertekening voor banken en e-invoicingapplicaties, en digitale ondertekening op afstand via alle apparaten. Diverse ondertekeningsplatforms van QuoVadis, zoals PrimoSign, bieden organisaties van elke omvang een kosteneffectieve en schaalbare manier voor digitale ondertekening onderweg.

DigiCert is bovendien koploper in de markt met zijn zogeheten quantum-resistant encryptie, die is ontwikkeld in samenwerking met ISARA en Gemalto. DigiCert heeft kortgeleden bekendgemaakt zijn inspanningen te vergroten op het gebied van de beveiliging van blockchain-platforms en andere identiteitsinitiatieven. DigiCert en QuoVadis zijn lid van het CA/Browser Forum en actieve deelnemers aan het Cloud Signature Consortium.

Meer over
Lees ook
Cybersecurityspecialist ON2IT neemt activiteiten van failliete branchegenoot BitSensor over

Cybersecurityspecialist ON2IT neemt activiteiten van failliete branchegenoot BitSensor over

De Nederlandse cybersecurity-onderneming ON2IT zet de activiteiten van de Eindhovense startup BitSensor voort. ON2IT heeft daarover overeenstemming bereikt met de curator, Reinoud van Oeijen van Holla Advocaten. BitSensor vroeg twee weken geleden surseance van betaling aan, die kort daarna overging in een faillissement. Het Eindhovense bedrijf, dat...

KnowBe4 neemt beveiligingsbedrijf CLTRe over

KnowBe4 neemt beveiligingsbedrijf CLTRe over

KnowBe4, leverancier van een uitgebreid platform voor security awareness en phishing-simulaties, heeft het Noorse technologiebedrijf CLTRe (spreek uit: culture) overgenomen. Het bedrijf gaat verder als een onafhankelijke dochtermaatschappij van KnowBe4. CLTRe levert software waarmee bedrijven de volwassenheid van hun bedrijfscultuur kunnen onderzoeken...

SecureLink maakt acquisitieovereenkomst met Orange bekend

SecureLink maakt acquisitieovereenkomst met Orange bekend

SecureLink, de vooraanstaande cybersecurityprovider van Europa, kondigt een overnameovereenkomst met Orange en Investcorp aan om 100% van SecureLink te verwerven op een Enterprise Value-basis van € 515 miljoen. Thomas Fetten, Chief Executive Officer bij SecureLink, zegt: “We zijn de afgelopen jaren erg onder de indruk van de ambitie en succesvolle ontwikkeling...