DigiCert gaat digitaal vertrouwen leveren voor Industry 4.0-project EuProGigant

DigiCertONE_ArchitectureGraphic_Final

 

DigiCert gaat digitale vertrouwensdiensten leveren aan het European Production Giganet (EuProGigant) project, ‘s werelds eerste praktijkimplementatie van Gaia-X. Daarmee gaat DigiCert een sleutelrol vervullen in de veilige communicatie en uitwisseling van data voor de maakindustrie, volgens de Europese normen voor Self-Sovereign Identity.

EuProGigant

EuProGigant gaat de volgende stap voor Industrie 4.0 in Europa tot stand brengen door een gedeeld, intelligent en geautomatiseerd data-ecosysteem te demonstreren dat waardecreatie binnen de Europese productiesector zal stimuleren. Dit wordt de eerste praktijkimplementatie om Gaia-X begrijpbaar en tastbaar te maken voor productiebedrijven, een kader voor de gefedereerde Europese data-architectuur.

DigiCert ONE-platform

DigiCert gaat eigen digitale vertrouwensdiensten aanbieden, gebaseerd op het DigiCert ONE-platform, binnen EuProGigant's Federation Services for Secure Identity & Authentication. Daartoe behoren onder andere Content & IoT Trust Services, volgens de eIDAS-richtlijnen voor het maken van verifieerbare credential wallets en de Self-Description Principles van Gaia-X.

Samenwerking universiteiten en productiebedrijven

Onder auspiciën van het Austrian Federal Ministry for Climate Action, Environment, Energy, Mobility, Innovation & Technology (BMK) en de German Federal Ministry for Economic Affairs & Climate Action (BMWK), wordt het project geleid door de Vienna University of Technology en Darmstadt University of Technology. Er zijn ook meer dan 20 bedrijven uit de industriële en technische sector bij betrokken, zoals de bekende productiebedrijven voestalpine High Performance Metals, Heller en MTU Aero Engines.

Fundament voor Industrie 4.0

Het EuProGigant-project is bedoeld om een belangrijk fundament voor Industrie 4.0 in Europa te leggen. Men wil laten zien hoe de maakindustrie soevereine data en veilige communicatie kan gebruiken in een gedeeld ecosysteem van data, om een revolutie teweeg te brengen in de sector. Door datagestuurde waardeketens te automatiseren en te verbeteren, verwacht EuProGigant dat de Europese maakindustrie kan profiteren van een hogere datakwaliteit en lagere kosten. Het project is deels ook bedoeld om de Europese maakindustrie in staat te stellen te concurreren met goedkope fabrikanten uit opkomende markten, door middel van innovatie en het opzetten van sterkere verbonden systemen.

Het gedeelde data-ecosysteem gaat uitgebreide integraties bieden voor grote en kleine bedrijven, samen met multidimensionale integratie van waardeketens.

Mike Nelson, DigiCert's Vice President of Digital Trust, zei: "De rol van DigiCert in EuProGigant versterkt onze positie als marktleider op het gebied van digitaal vertrouwen en aanjager van digitale transformatie binnen de Europese maakindustrie. Wij zijn er trots op betrokken te zijn bij dit baanbrekende project en hopen dat onze bijdragen de weg zullen effenen voor toekomstige innovaties met de sector.”

Bezoek https://www.digicert.com/insights/digital-trust voor meer informatie over de rol van DigiCert in het innovatieve EuProGigant-project, of hoe DigiCert digitaal vertrouwen biedt voor de echte wereld.

Meer over
Lees ook
Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen om...

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overlappen.

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit waarom...