DigiCert gaat digitaal vertrouwen leveren voor Industry 4.0-project EuProGigant

DigiCertONE_ArchitectureGraphic_Final

 

DigiCert gaat digitale vertrouwensdiensten leveren aan het European Production Giganet (EuProGigant) project, ‘s werelds eerste praktijkimplementatie van Gaia-X. Daarmee gaat DigiCert een sleutelrol vervullen in de veilige communicatie en uitwisseling van data voor de maakindustrie, volgens de Europese normen voor Self-Sovereign Identity.

EuProGigant

EuProGigant gaat de volgende stap voor Industrie 4.0 in Europa tot stand brengen door een gedeeld, intelligent en geautomatiseerd data-ecosysteem te demonstreren dat waardecreatie binnen de Europese productiesector zal stimuleren. Dit wordt de eerste praktijkimplementatie om Gaia-X begrijpbaar en tastbaar te maken voor productiebedrijven, een kader voor de gefedereerde Europese data-architectuur.

DigiCert ONE-platform

DigiCert gaat eigen digitale vertrouwensdiensten aanbieden, gebaseerd op het DigiCert ONE-platform, binnen EuProGigant's Federation Services for Secure Identity & Authentication. Daartoe behoren onder andere Content & IoT Trust Services, volgens de eIDAS-richtlijnen voor het maken van verifieerbare credential wallets en de Self-Description Principles van Gaia-X.

Samenwerking universiteiten en productiebedrijven

Onder auspiciën van het Austrian Federal Ministry for Climate Action, Environment, Energy, Mobility, Innovation & Technology (BMK) en de German Federal Ministry for Economic Affairs & Climate Action (BMWK), wordt het project geleid door de Vienna University of Technology en Darmstadt University of Technology. Er zijn ook meer dan 20 bedrijven uit de industriële en technische sector bij betrokken, zoals de bekende productiebedrijven voestalpine High Performance Metals, Heller en MTU Aero Engines.

Fundament voor Industrie 4.0

Het EuProGigant-project is bedoeld om een belangrijk fundament voor Industrie 4.0 in Europa te leggen. Men wil laten zien hoe de maakindustrie soevereine data en veilige communicatie kan gebruiken in een gedeeld ecosysteem van data, om een revolutie teweeg te brengen in de sector. Door datagestuurde waardeketens te automatiseren en te verbeteren, verwacht EuProGigant dat de Europese maakindustrie kan profiteren van een hogere datakwaliteit en lagere kosten. Het project is deels ook bedoeld om de Europese maakindustrie in staat te stellen te concurreren met goedkope fabrikanten uit opkomende markten, door middel van innovatie en het opzetten van sterkere verbonden systemen.

Het gedeelde data-ecosysteem gaat uitgebreide integraties bieden voor grote en kleine bedrijven, samen met multidimensionale integratie van waardeketens.

Mike Nelson, DigiCert's Vice President of Digital Trust, zei: "De rol van DigiCert in EuProGigant versterkt onze positie als marktleider op het gebied van digitaal vertrouwen en aanjager van digitale transformatie binnen de Europese maakindustrie. Wij zijn er trots op betrokken te zijn bij dit baanbrekende project en hopen dat onze bijdragen de weg zullen effenen voor toekomstige innovaties met de sector.”

Bezoek https://www.digicert.com/insights/digital-trust voor meer informatie over de rol van DigiCert in het innovatieve EuProGigant-project, of hoe DigiCert digitaal vertrouwen biedt voor de echte wereld.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1