DigiCert benadrukt rol digitaal vertrouwen ter bescherming tegen cyberdreigingen

Building-blocks-digital-trust

DigiCert, gespecialiseerd in digitaal vertrouwen, was met andere experts op het gebied van cybersecurity aanwezig op de jaarlijkse Security Summit. Daar praatten zij over hoe digitaal vertrouwen ervoor zorgt dat zowel individuen als bedrijven succesvol kunnen zijn in een verbonden wereld waarin het aantal cyberdreigingen blijft toenemen. Het bedrijf deelde zijn visie op cybersecurity en hoe die zich gaat ontwikkelen nu de digitale transformatie ertoe leidt dat alles steeds meer online plaatsvindt.

'DigiCert biedt zijn klanten vergaand digitaal vertrouwen met een onderscheidende positie op het gebied van branchenormen, operationele activiteiten en compliance. Met ons platform voor vertrouwensbeheer kunnen klanten bovendien hun complete digitale footprint beveiligen', zegt Deepika Chauhan, Executive Vice President van DigiCert.

'Digitaal vertrouwen is de basis voor het beveiligen van de online wereld', aldus Jennifer Glenn, Research Director van IDC. 'Identiteit, integriteit en encryptie zijn essentiële bouwstenen voor organisaties die hun klanten, werknemers en partners het vertrouwen willen bieden dat online processen en interacties veilig zijn.'

Tijdens de DigiCert Security Summit waren verschillende toonaangevende bedrijfsleiders en onafhankelijke experts op het gebied van cybersecurity aanwezig, zoals Graham Cluley, Adam Savage, Wolfgang Goerlich, Brian Honan en Pablos Holman. Er werd gesproken over diverse wereldwijde trends, zoals:

  • De snelle toename van werken op afstand en digitale transformaties: volgens Deloitte zegt 77% van de CEO's dat ze hun planning voor een digitale transformatie hebben versneld vanwege de pandemie. Maar volgens Gartner weet 53% van de organisaties nog niet of ze er eigenlijk wel klaar voor zijn. Bedrijven stappen over op zero-trust netwerken voor de beveiliging van externe toegang.
  • Meer cyberaanvallen op kritieke infrastructuren: Aanvallen op kritieke infrastructuren, zoals Colonial Pipeline en SolarWinds, hebben er toe geleid dat zowel de branche als overheden een hogere prioriteit hebben toegekend aan digitaal vertrouwen voor verbonden omgevingen.
  • Snelle uitbreiding van het aantal doelwitten: In 2021 rapporteerde de FBI een ongekende toename van het aantal cyberaanvallen en criminele cyberactiviteit in Amerika. Daarbij werden ransomware en gestolen e-mailgegevens als de belangrijkste gevaren genoemd. Goed beheer van openbaar en persoonlijk vertrouwen is cruciaal.

Als de marktleidende leverancier van digitaal vertrouwen levert DigiCert de bouwstenen die de markt nodig heeft. Dat doet het bedrijf door bij te dragen aan de ontwikkeling van wereldwijde normen, door wereldwijde compliance en operationele activiteiten te verzorgen, door beheer van de complete levenscyclus van certificaten te bieden voor openbaar en persoonlijk vertrouwen, en door vertrouwen te generen binnen aanvoerketens en verbonden omgevingen.

Lees ook
IT/OT-convergentie van uw Security Operations Center (SOC)?

IT/OT-convergentie van uw Security Operations Center (SOC)?

IT/OT-convergentie maakt de weg vrij voor digitale transformatie. Door de kloof tussen deze twee werelden te overbruggen, kunt u gegevens combineren en omzetten in kennis, teams op meerdere locaties verbinden voor een gezamenlijke aanpak en de werkefficiëntie verhogen in een meer digitale omgeving. Maar uw digitale aanpak moet gebaseerd zijn op cyberbeveiliging...

Barracuda: bij bijna 9 op de 10 Benelux-organisaties is een IoT-securityproject mislukt

Barracuda: bij bijna 9 op de 10 Benelux-organisaties is een IoT-securityproject mislukt

Barracuda Networks heeft een nieuw rapport gepubliceerd over de status van IoT-security bij organisaties over de hele wereld, waaronder de Benelux. Het rapport The State of Industrial Security in 2022 laat zien dat kritieke infrastructuur wordt aangevallen.

Privileged Access Management (PAM) beheert de beheerders

Privileged Access Management (PAM) beheert de beheerders

In het digitale tijdperk is het van essentieel belang dat de toegang tot alle IT-middelen en informatie hoogwaardig beveiligd is. Voor externe dreigingen zijn buitengewoon veel verschillende technische hulpmiddelen beschikbaar die cybercriminelen buiten de deur houden. Gevoelige en vertrouwelijke gegevens moeten echter ook binnen de organisatie beschermd...