Deutsche Telekom gaat binnenlands e-mailverkeer binnen landsgrenzen houden

rp_email.png

Deutsche Telekom kondigt aan binnenlands e-mailverkeer voortaan gegarandeerd via uitsluitend Duitse servers te verwerken. Het e-mailverkeer verlaat dus niet langer Duits grondgebied.

Dit heeft Tim Höttges, topman van Deutsche Telekom, bekend gemaakt in de Duitse krant Welt am Sonntag. Het bedrijf stelt wel een voorwaarde aan de garantie. Zo moeten zowel de verzender als ontvanger klant zijn bij Deutsche Telekom en dus ook gebruik maken van de e-mailserver van Deutsche Telekom.

Spionage door inlichtingendiensten

Door dataverkeer uitsluitend via Duitse servers te verwerken speelt Deutsche Telekom in op de onrust die is ontstaan na onthullingen van NSA-klokkenluider Edward Snowden. Snowden bracht aan het licht dat inlichtingendiensten wereldwijd op grote schaal rondneuzen in allerlei data, waardoor de privacy van burgers in het geding komt. Door binnenlands e-mailverkeer uitsluitend via Duitse server te verwerken wil Deutsche Telekom voorkomen dat buitenlandse inlichtingendiensten inzicht kunnen krijgen in deze e-mails.

Opvallend genoeg is het voorstel door zowel het Duitse bedrijfsleven als de politiek niet met open armen ontvangen. Höttges zegt tegenover Welt am Sonntag hierover teleurgesteld te zijn. De weerstand tegen het plan heeft vermoedelijk te maken met de hogere kosten van de e-maildienst. Het is doorgaans goedkoper e-mail te laten afhandelen via buitenlandse servers. Voor zakelijke klanten blijft het dan ook mogelijk e-mailverkeer via Europese servers te laten verlopen om de kosten laag te houden.

Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.