Den Haag krijgt internationaal cybercentrum voor cybersecurity

bert-koenders

Een internationaal cybercentrum voor cybersecurity wordt geopend in Den Haag. Dit meldt minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie tegenover ANP. Het centrum moet de digitale kloof in de wereld gaan bestrijden en kennis over cybersecurity gaan delen. Nederland gaat daarnaast investeren in de digitale veiligheid van landen die hier zelf niet toe in staat zijn.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken maakte tijdens de opening van de Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015) bekend dat Nederland gaat investeren in de digitale veiligheid van landen die hier zelf niet toe in staat zijn. Dit moet deze landen helpen internet open en veilig te houden. “Er is veel wat we van elkaar kunnen leren. Daarom lanceren we vandaag het Global Forum on Cyber Expertise”, aldus Koenders.

Koenders noemt het een groot probleem dat veel mensen ter wereld nog niet zijn aangesloten op internet. “De kloof groeit elke dag. En de inspanning die het kost om, als je eenmaal bent aangesloten, je verbindingen veilig te houden, wordt steeds gecompliceerder. Die digitale tweedeling, met al haar nadelige gevolgen, moeten we bestrijden.”

Meer over
Lees ook
Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Het recente 'Cyber-Resilient CEO' rapport van Accenture legt een verrassende realiteit bloot: ondanks dat bijna alle CEO's van grote, internationale bedrijven (96%) het belang van cybersecurity erkennen, maakt 74% zich zorgen over hun vermogen om cyberdreigingen succesvol het hoofd te bieden.

Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen het perfecte lokaas voor cybercriminelen

Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen het perfecte lokaas voor cybercriminelen

De Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. Politieke partijen voeren massaal verkiezingscampagnes in aanloop naar woensdag 22 november, de dag waarop de stembureaus geopend zijn en de Nederlandse kiezers hun stem uitbrengen.

Nederlandse online shoppers lopen risico op emailfraude

Nederlandse online shoppers lopen risico op emailfraude

Proofpoint Inc., een cybersecurity- en compliance-bedrijf, publiceert onderzoek waaruit blijkt dat 68% van de grootste Nederlandse retailers achterloopt met elementaire cybersecuritymaatregelen. De bevindingen zijn gebaseerd op een Domain-based Message Authentication, Reporting en Conformance (DMARC) analyse van de top 50 grootste Nederlandse reta1