Dell vernieuwt endpoint security portfolio via strategische samenwerking met Secureworks en CrowdStrike 

cyber-security-3400657_640

Cybercriminelen ontwikkelen voortdurend de technieken die zij gebruiken om endpoints aan te vallen. Aangezien meer dan een derde (39 procent) van de cyberaanvallen nu niet op malware is gebaseerd, maken veel aanvallers gebruik van gaten in traditionele antimalware-oplossingen die geïsoleerd worden gebruikt. Bovendien hebben 50 procent van de organisaties tijdens een incident onvoldoende zicht op endpoints of het netwerk. Dit betekent dat veel bedrijven ineffectieve beveiligingstools in hun omgeving toepassen, wat uiteindelijk de complexiteit verhoogt zonder het probleem direct aan te pakken. Deze onsamenhangende oplossingen vereisen voortdurend toezicht en tijd van experts. Zij moeten namelijk een veelvoud aan beveiligingswaarschuwingen analyseren en gecompromitteerde apparaten identificeren. Door het groeiende tekort aan cybersecurity-vaardigheden beschikken bedrijven echter niet over de middelen die nodig zijn om hun beveiligingsinfrastructuur effectief te beheren. 

Dell introduceert Dell SafeGuard and Response om organisaties te helpen deze uitdagingen aan te gaan. Dit is een verzameling van de nieuwste endpoint-beveiligingsoplossingen die Secureworks’ managed security, expertise op het gebied van incidentrespons en analyse van bedreigingen combineert met CrowdStrikes platform voor endpoint-beveiliging. Dells moderne en effectieve aanpak voorkomt, detecteert en reageert op nieuwe bedreigingen. Dit maakt het eenvoudig voor organisaties om hun gegevens te beschermen met de veiligste commerciële pc's.

Dell SafeGuard and Response maakt gebruik van AI en cloud-technologieën om klanten de essentiële vaardigheden te bieden die ze nodig hebben om hun pc's en gegevens te beschermen. CrowdStrikes endpoint-beveiligingsoplossingen beschermen tegen meer dan 99 procent van de malware en malwarevrije bedreigingen, detecteren 100 procent van de kwetsbaarheden en reageren snel op geavanceerde aanvallen. De gedragsanalyse van Secureworks RedCloak is geïntegreerd in de preventie-, detectie- en responsmogelijkheden, zodat klanten profiteren van een steeds slimmere bescherming. Wanneer een opkomende dreiging in één omgeving wordt ontdekt, worden er tegenmaatregelen ontwikkeld en toegepast voor alle klanten die ook risico lopen.

Evoluerende bedreigingen voorkomen, opsporen en erop reageren

Met Dell SafeGuard and Response hoeven klanten zich geen zorgen meer te maken over complexe implementaties met meerdere software agents. Dells benadering van beveiliging vereenvoudigt het aankoopproces. Klanten kunnen deze nieuwe oplossingen samen met hun nieuwe pc’s bestellen. Bedrijven krijgen een uitstekende bescherming in combinatie met de mogelijkheid om gecompromitteerde apparaten snel te detecteren en cyberincidenten op te lossen.

Klanten kunnen kiezen uit de volgende nieuwe Dell SafeGuard and Response-oplossingen om aan hun unieke beveiligingsbehoeften te voldoen:

  • CrowdStrike Falcon Prevent: Deze “next generation antivirus” (NGAV) oplossing maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning om malware en malwarevrije aanvallen te stoppen en biedt organisaties een verbeterde bescherming zonder de noodzaak van signatuur en de zware updates die ermee gepaard gaan.
  • CrowdStrike Falcon Prevent and Insight: Naast de NGAV-oplossing kunnen klanten hun beveiliging verder verbeteren met Device Control and Falcon Insight, de toonaangevende oplossing voor endpoint-detectie en -reactie (EDR). Dit maakt volledig zicht op bedreigingen van endpoints en herstel in real-time mogelijk. Zo kunnen klanten incidenten voorkomen, ontdekken en onderzoeken en bedreigingen tegenhouden.
  • Secureworks Managed Endpoint Protection: In combinatie met CrowdStrike Falcon Prevent en Insight en Device Control ontvangen klanten 24/7 managed services van Secureworks om endpoints te controleren bij indicaties van aanvallen. Secureworks Security Operations Center en Counter Threat Unit onderzoeken incidenten om de ernst, nauwkeurigheid en context te bepalen. Daarnaast worden tegenmaatregelen voorgesteld, zodat organisaties zich geen moment zorgen hoeven te maken.
  • Secureworks Incident Management Retainer: In geval van een ernstig beveiligingsincident schakelt Secureworks zijn On-Demand Incident Response Specialist Team in. Dit team beschikt over de capaciteiten om op elk moment te reageren op een cyberincident en deze te beperken. Nu kunnen organisaties met of zonder een eigen security operations center beschikken over de ondersteuning en expertise die nodig is op kritieke momenten. Deze dienst kan ook worden gebruikt om een proactief reactieplan voor toekomstige beveiligingsincidenten op te stellen.