Dekra investeert in veilige digitalisering

Volgens internationale expertorganisatie Dekra zijn cyber security en slimme veiligheidstoepassingen onmisbaar voor connected en automated driving. Daarbij moeten gegevens goed beveiligd zijn. Met die filosofie heeft het bedrijf haar positie als wereldwijde veiligheidsexpert verder uitgebreid.

150 miljoen

“Mensen dragen steeds meer verantwoordelijkheid over aan nieuwe technologieën, omdat die zoveel voordelen bieden”, zegt Stefan Kölbl, CEO bij Dekra. Dat is waarom het bedrijf in 2017 circa 150 miljoen euro geïnvesteerd heeft in het versterken van haar expertise op het gebied van digital testing. Dat dekra-headquarters-300x175 heeft het bedrijf geholpen om voor het veertiende jaar op rij te groeien naar een omzet van meer dan 3,1 miljard euro. Het aantal werknemers is de 44.000 voorbij, waarmee Dekra wereldwijd het grootste niet-beursgenoteerde bedrijf is in testen, inspecteren en certificeren.

Vergaande digitalisering kan grote voordelen bieden. Maar de veiligheid komt door de snelle ontwikkelingen vaker dan eens op de tweede plaats. Kölbl: “We hebben wereldwijd duidelijke regelgeving nodig en grondige testen. Anders speel je niet alleen met de privacy van mensen, maar ook met hun levens.”

Wetgeving

Om mensen te beschermen, roept DEKRA op tot het ontwikkelen van nieuwe veiligheidsstandaarden die tegemoetkomen aan de toenemende connectiviteit en aan ‘cyber’ risico’s in slimme producten. De expertorganisatie verwelkomt de cyber security-wetgeving van de Europese Commissie, maar gelooft ook dat wetgeving rondom de toegang tot voertuiggegevens in de connected car belangrijk is.

Internationaal netwerk

In 2017 bouwde Dekra een internationaal netwerk voor connected, automated en electric driving met locaties in Arnhem (Nederland), Klettwitz (Duitsland), Málaga (Spanje) en Oost-Azië. Kölbl: “Automatisering en connectiviteit worden steeds belangrijker voor veilige mobiliteit. Daarom kunnen onze automotive klanten bij ons van diepgaande R&D knowhow gebruik maken.” Onder de services die het bedrijf aanbiedt valt onder meer het eCall noodoproepsysteem.

Dekra’s nieuwe testomgeving in Málaga, Spanje, werd geopend in november 2017. Het richt zich op het testen van producten in de vroege ontwikkelingsfase en het testen van vehicle-2-everything (V2X) technologieën. Het grootste lab van het bedrijf voor autonoom rijden en elektrisch vervoer is sinds begin 2017 gevestigd in Hsinchu, Taiwan. Het speelt een belangrijke rol in het ontginnen van de Aziatische markt voor automotive testen.

Testen voor digitalisering

Dekra heeft haar positie verder uitgebreid door verschillende acquisities en samenwerkingen. In 2017 kocht het bedrijf cyber security expert Epoche & Espri, dat producten test volgens internationaal geaccepteerde IT beveiligingsstandaarden. Cyber security is nu al een belangrijk aspect waarop slimme producten getest worden. Met de kennis van Epoche & Espri kan het bedrijf nog beter tegemoetkomen aan de vraag naar extra testen en certificatievereisten.

 
Meer over
Lees ook
CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1