Defensie koopt Zweedse beveiligde telefoons

sectratiger7401

Het ministerie van Defensie koopt een onbekend aantal beveiligde telefoons van het Zweedse bedrijf Sectra. Het gaat om de Sectra Tiger 7401, dat zowel spraak- als datacommunicatie beschermt tegen afluisteren. Ook heeft defensie een optie genomen op een app die sms- en telefoonverkeer kan versleutelen.

Defensie overweegt de Panthon-app aan te schaffen om de communicatie van medewerkers beter te beveiligen. De app is ontwikkeld voor het Android-platform en levert 256-bit AES-encryptie. De encryptiesleutels worden door de app opgeslagen op een speciale MicroSD-kaart, die uiteraard eveneens is beveiligd.

Sectra Tiger 7401

De Sectra Tiger 7401 is een goed beveiligde telefoon die afluisteren onmogelijk moet maken. Desondanks mag Defensie-personeel alleen informatie via de telefoon bespreken die is geclassificeerd als 'departementaal-vertrouwelijk'. Dit is de laagste geheimhoudingsstatus die Defensie aan een vertrouwelijke informatie kan toekennen.

Defensie en Sectra werken al langer samen. Het Zweedse bedrijf verzorgt sinds 2004 het onderhoud aan het beveiligde communicatienetwerk van Defensie. De nieuwe opdracht voor Sectra is ongeveer 580.000 euro waard.

Lees ook
WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.