DearBytes/KPN is eerste Nederlandse MSSP Platinum Partner van Fortinet

DearBytes

Beveiligingsbedrijf DearBytes/KPN is benoemd tot MSSP Platinum Partner van Fortinet. Daardoor kunnen klanten een Next-Gen Firewall binnenkort als dienst afnemen en daarbij de verwerkingscapaciteit en securityvoorzieningen flexibel op- en neerschalen.

DearBytes is de eerste securityspecialist in Nederland die deze status bij Fortinet heeft verdiend. De keuze om deze status aan hen toe te kennen, was voor Fortinet niet zo lastig. "DearBytes is al 6 jaar Platinum Partner van ons. We werken al jarenlang naar volle tevredenheid samen", licht Stein Tiebosch, channelmanager bij Fortinet toe. "DearBytes is voor ons een partner die een MSSP-businessmodel perfect in de markt kan zetten. We zijn daarom ook erg blij dat ze hun diensten met onze technologie willen invullen."

Goed moment

De intensivering van de samenwerking komt op een goed moment. "We merken dat het voor veel klanten lastig is om over een langere periode een goede inschatting te maken van de benodigde securityvereisten en bijbehorende capaciteit", zegt Nick Onken, IT-securityadviseur en senior productmanager bij DearBytes. "Dat maakt de traditionele investering in een next-gen firewall risicovol."

"In het MSSP-model is een investering vooraf niet meer nodig", vervolgt Onken. "Bovendien kan de klant op ieder gewenst moment functionaliteit en verwerkingscapaciteit op- of afschalen. Het afschalen was voorheen bij veel leveranciers niet mogelijk. Dankzij het nieuwe pay-as-you-use-model van Fortinet kan dat in samenwerking met DearBytes/KPN nu wel."

"IT-platforms zoals Azure en Amazon bieden vaak al een flexibele afname van firewallcapaciteit. De traditionele securityfabrikanten hadden hier lange tijd geen goed antwoord op. Dankzij ons MSSP Platinum Partnership met Fortinet bieden wij iedere organisatie nu een volwaardig alternatief", aldus Onken.