De StorageCraft OneXafe Solo – zo simpel kan een MKB Backup & DRaaS abonnement zijn

StorageCraft-OneXafe-solo-280210

 

Tijdens het interview met Raymond Mooij, Territory Account Manager Benelux van Arcserve, dat in het derde nummer van ITchannelPRO staat, kwam ook de OneXafe Solo van StorageCraft ter sprake. Achteraf is daar nog uitgebreid over gesproken met de productexpert bij StorageCraft.

De fusie van Arcserve en StorageCraft resulteert in een nog breder portfolio met unieke producten. Arcserve heeft traditioneel een sterke footprint van de bovenkant MKB tot en met de enterprises. StorageCraft richt zich met de OneXafe Solo met name op het MKB-segment.

StorageCraft zet net als Arcserve zwaar in op databescherming. Daarvoor heeft het meerdere unieke backup en herstel oplossingen. Een daarvan, de OneXafe Solo, valt erg op. Dat komt in de eerste plaats door het formaat. Het device is 12 x 12 centimeter klein. Ondanks die zeer bescheiden afmetingen vervult het een zeer belangrijke functie. Een functie ook die vooral bij kleinere ondernemers of losse filialen van ketens wordt verwaarloosd.

De OneXafe Solo kan worden voorzien van interne storage capaciteit en kan zo de rol van een conventionele NAS voor de backup data vervullen. Veel belangrijker is echter dat via deze box een kantoornetwerk is te koppelen aan een externe locatie voor de opslag van data. Zodra de box is aangesloten op het netwerk en het overzichtelijke menu is doorgelopen wordt de verbinding met de gewenste colocatie- of cloud-aanbieder tot stand gebracht. Meer is er niet nodig. Plug & Play, Set & Forget. In een handomdraai kan de databescherming van een kantoornetwerk voor elkaar zijn.

OneXafe-Solo-650

 

Met OneXafe Solo kan men met een paar klikken het beleid voor gegevensbescherming aanpassen en waar nodig opschalen. Verder zijn meerdere use-cases te selecteren. Fysieke of virtuele serverbeveiliging, on-premise of direct naar cloud, voor 1 tot 20 machines; het is allemaal mogelijk met always-on offsite disaster recovery (DR). Naast cloud back-up biedt OneXafe Solo de mogelijkheid om back-ups te maken naar externe opslag, zoals naar een andere NAS of share, waardoor het eenvoudig kan worden geschaald. Het device ondersteunt daarnaast ook replicatie naar de publieke cloud (AWS, Azure, Wasabi) voor off-site kopieën.

Dat de OneXafe Solo inmiddels erg succesvol is, is volkomen begrijpelijk. Het laat zien dat databescherming, Disaster Recovery (DRaaS) en Business Continuity voor het MKB niet moeilijk, arbeidsintensief en duur hoeft te zijn.

Lees ook
Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1

Hoe kunnen Business Process Outsourcers data beschermen in het AI-tijdperk?

Hoe kunnen Business Process Outsourcers data beschermen in het AI-tijdperk?

Omdat Business Process Outsourcers (BPO's) het volledige potentieel van AI willen benutten, is het belangrijk dat ze nadenken over de mogelijke impact van generatieve AI op data en privacy. Zeker omdat BPO's vaak namens klanten grote hoeveelheden gevoelige informatie verwerken, van persoonlijke gegevens tot financiële transacties. Nu generatieve A1

ForeNova Technologies biedt middenbedrijf haalbare beveiliging met flexibele cybersecuritybundel

ForeNova Technologies biedt middenbedrijf haalbare beveiliging met flexibele cybersecuritybundel

ForeNova Technologies B.V., leverancier van cybersecurity-oplossingen die bescherming biedt voor IT-netwerken en endpoints voor middelgrote organisaties, biedt met NovaMDR 360 een cybersecuritybundel aan die tegemoetkomt aan de uitdagingen waar deze organisaties mee te maken hebben.