De gemiddelde applicatie bevat 24 beveiligingsgaten

software

De gemiddelde software-applicatie bevat maar liefst 24 kwetsbaarheden. Deze kwetsbaarheden zijn doorgaans aanwezig in open source componenten die ontwikkelaars downloaden uit één van de grootste publieke repositories en integreren in hun apps.

Dit blijkt uit onderzoek van Sonatype, het bedrijf dat deze repository beheerd. Vorig jaar hebben ontwikkelaars gemiddeld 240.757 Java componenten gedownload uit de repository. 7,5% hiervan, zo’n 15.000 stuks, bevat bekende beveiligingsgaten.

Welk component wordt waar gebruikt?

Wat de zaak extra kwalijk maakt is het feit dat ontwikkelaars in veel gevallen geen idee hebben welke software kwetsbaarheden bevat. Softwarebedrijven zouden slecht inventarissen welke componenten zij in welke software gebruiken.

Dit blijkt uit ook uit een analyse van de top 100 meest gedownloade componenten in 2014 bij 24 grote financiële diensten en technologie bedrijven. Deze bedrijven gebruiken gemiddeld 27 verschillende versies van ieder component. Dit betekent dat veel van deze componenten verouderd zijn en kwetsbaarheden kunnen bevatten.

Beter inventariseren

Sonatype stelt dat het van groot belang is dat softwareontwikkelaars beter gaan inventariseren welke componenten in welke software wordt verwerkt. In veel andere sectoren houden fabrikanten al langer nauwkeurig bij welke onderdelen in welke producten worden gebruikt, zodat direct duidelijk is welke producten door eventuele problemen worden getroffen. Dit maakt het mogelijk snel en adequaat maatregelen te nemen om de veiligheid van gebruikers te beschermen. Sonatype stelt dat ook de software-industrie een dergelijke werkwijze zou moeten hanteren.

Via: CIO.com

Lees ook
Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business brengt het 2023 Mobile Security Index (MSI) rapport uit. Deze zesde editie van het rapport presenteert de topdreigingen voor het beveiligen van mobiele apparaten. Het MSI-rapport bevat inzichten en best practices van partners Akamai, Fortinet, Lookout, Allot, IBM, Proofpoint, Check-Point en Ivanti die organisaties ondersteunen bij1

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.

ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA lanceert vandaag nieuw onderzoek naar de staat van cyberbeveiliging. Uit het onderzoek, ‘State of Cybersecurity 2023’, blijkt dat de helft (52%) van cybersecurity-professionals die een jaar geleden een toename of afname zagen in het aantal cyberaanvallen, nu meer cyberaanvallen ervaren.