De gemiddelde applicatie bevat 24 beveiligingsgaten

software

De gemiddelde software-applicatie bevat maar liefst 24 kwetsbaarheden. Deze kwetsbaarheden zijn doorgaans aanwezig in open source componenten die ontwikkelaars downloaden uit één van de grootste publieke repositories en integreren in hun apps.

Dit blijkt uit onderzoek van Sonatype, het bedrijf dat deze repository beheerd. Vorig jaar hebben ontwikkelaars gemiddeld 240.757 Java componenten gedownload uit de repository. 7,5% hiervan, zo’n 15.000 stuks, bevat bekende beveiligingsgaten.

Welk component wordt waar gebruikt?

Wat de zaak extra kwalijk maakt is het feit dat ontwikkelaars in veel gevallen geen idee hebben welke software kwetsbaarheden bevat. Softwarebedrijven zouden slecht inventarissen welke componenten zij in welke software gebruiken.

Dit blijkt uit ook uit een analyse van de top 100 meest gedownloade componenten in 2014 bij 24 grote financiële diensten en technologie bedrijven. Deze bedrijven gebruiken gemiddeld 27 verschillende versies van ieder component. Dit betekent dat veel van deze componenten verouderd zijn en kwetsbaarheden kunnen bevatten.

Beter inventariseren

Sonatype stelt dat het van groot belang is dat softwareontwikkelaars beter gaan inventariseren welke componenten in welke software wordt verwerkt. In veel andere sectoren houden fabrikanten al langer nauwkeurig bij welke onderdelen in welke producten worden gebruikt, zodat direct duidelijk is welke producten door eventuele problemen worden getroffen. Dit maakt het mogelijk snel en adequaat maatregelen te nemen om de veiligheid van gebruikers te beschermen. Sonatype stelt dat ook de software-industrie een dergelijke werkwijze zou moeten hanteren.

Via: CIO.com

Lees ook
DDoS-clearinghouse aangemerkt als ‘high potential’ innovatie door Europese Commissie

DDoS-clearinghouse aangemerkt als ‘high potential’ innovatie door Europese Commissie

Het DDoS-clearinghouse is door de Europese Commissie geselecteerd voor hun Innovation Radar als een belangrijke innovatie in de categorie 'secure networks and computing’. Het DDoS-clearinghouse is een systeem waarmee organisaties de kenmerken van DDoS-aanvallen waarmee zij geconfronteerd worden, kunnen meten en delen met andere aangesloten organis1

Watchguard: bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware

Watchguard: bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware

Het aantal aanvallen met fileless malware is explosief gestegen. WatchGuard waarschuwt daarnaast voor een comeback van cryptominers en een toename in het gebruik van versleutelde malware. De bevindingen staan beschreven in de nieuwste editie van het Internet Security Report .

Proofpoint: 82% van de organisaties hanteert een thuiswerkmodel, maar slechts 30% traint gebruikers in veilig werken op afstand

Proofpoint: 82% van de organisaties hanteert een thuiswerkmodel, maar slechts 30% traint gebruikers in veilig werken op afstand

Proofpoint presenteert voor het zevende jaar zijn State of the Phish-rapport. Dit rapport beschrijft in hoeverre bedrijven te maken hebben met phishing. Daarnaast werpt het een blik op de kennis, kwetsbaarheid en weerbaarheid van gebruikers. Meer dan 75% van de ondervraagden gaf aan dat zijn of haar organisatie in 2020 te maken kreeg met grootscha1