DCC Nederland presenteert innovatieve PAM-oplossing van Senhasegura op Cyber Security & Cloud Expo 2022

DCC Nederland, een Value Added Distributeur met oplossingen voor netwerkbeheer en -beveiliging, presenteert tijdens de Cyber Security & Cloud Expo, die plaatsvindt op 20 en 21 september in de RAI te Amsterdam, de innovatieve Privileged Access Management (PAM)-oplossing van Senhasegura. CIO’s, CISO’s en IT-beheerders leren tijdens een informatieve sessie hoe zij hun organisaties kunnen beschermen tegen gegevensdiefstal, onder meer door de handelingen van beheerders te volgen voor netwerken, servers, databases en apparaten.

 

 

DCC Nederland - Stand 69 Presentatie Senhasegura – 20 september – 14:20 uur

 

Op de stand van DCC Nederland kunnen bezoekers onder meer zien:

  • Wat Privileged Access Management is.
  • Wat de markttrends voor PAM zijn volgens Gartner.
  • Wat de best practices zijn om een PAM programma in een organisatie te implementeren.
  • Hoe het PAM-platform van Senhasegura wordt beoordeeld door Gartner.

Private Access Management (PAM) is het beschermen van geprivilegieerde gebruikers. Dit zijn de accounts die toegang hebben tot alle systemen, applicaties en data hebben om deze naar behoren te laten functioneren. Denk aan algemene IT-beheerders, systeemmedewerkers, netwerkspecialisten, DevOps-specialisten en natuurlijk het management zelf. Maar tegenwoordig zijn dit ook vaak automatiseringssystemen, API’s en andere software-oplossingen.

Cybercriminelen zijn zeer geïnteresseerd in de geprivilegieerde toegangsrechten en -gegevens omdat zij hiermee relatief gemakkelijk de volledige IT-omgeving kunnen compromitteren. Bedrijven zoeken daarom naar IT-beveiligingsoplossingen die deze accounts beschermen tegen alle interne en externe bedreigingen. De PAM-specialist Senhasegura levert hiervoor een compleet PAM-platform dat bedrijven volledig ontzorgt:

  • Het slaat de toegangsrechten en -gegevens van geprivilegieerde accounts op in een veilige omgeving of ‘kluis’. Dit voorkomt dat deze worden gestolen of dat er op een andere manier misbruik van wordt gemaakt.
  • Het geeft geprivilegieerde gebruikers (geautomatiseerde) toegang tot de rechten en vervolgens tot de systemen en omgevingen.
  • Het identificeert en authentiseert gebruikers en logt en monitort vervolgens al hun activiteiten voor auditing-, rapporterings-, verzekerings- en compliance-doeleinden.

 

Het PAM-platform van Senhasegura biedt zodoende een concrete lifecycle aan functionaliteit, inclusief account discovery, netwerkmonitoring, wachtwoorden, beveiligde sessies, toegangsbeheer en rapportages.

Richard van Zundert, Business Development Manager van DCC Nederland: “We kijken ernaar uit om de bezoekers van onze stand op de Cyber Security & Cloud Expo kennis te laten maken met het PAM-platform van Senhasegura. De inloggegevens van geprivilegieerde gebruikers worden beschouwd als de ‘sleutels van het koninkrijk’, en dat maakt ze tot een van de favoriete doelwitten van cybercriminelen bij bedrijven van elke omvang en in elke marksector. Niet voor niets heeft Gartner Privileged Access Management (PAM) al twee jaar op rij verkozen tot meest belangrijke beveiligingsproject voor organisaties. In deze context is een keuze voor Senhasegura meer dan het aanpakken van IT-beveiligingsrisico's, het is het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit.”

Meer over
Lees ook
SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap om gezamenlijk de cyberbeveiliging van hun klanten te versterken. Dit partnerschap zal real-time zichtbaarheid, risicomanagement, continue dreigingsmonitoring en NIS2-compliance services bieden voor de hele onderneming, inclusief campus, datacenter, externe werknemers, cloud, mobiel, IoT, O1