DCC Nederland presenteert innovatieve PAM-oplossing van Senhasegura op Cyber Security & Cloud Expo 2022

DCC Nederland, een Value Added Distributeur met oplossingen voor netwerkbeheer en -beveiliging, presenteert tijdens de Cyber Security & Cloud Expo, die plaatsvindt op 20 en 21 september in de RAI te Amsterdam, de innovatieve Privileged Access Management (PAM)-oplossing van Senhasegura. CIO’s, CISO’s en IT-beheerders leren tijdens een informatieve sessie hoe zij hun organisaties kunnen beschermen tegen gegevensdiefstal, onder meer door de handelingen van beheerders te volgen voor netwerken, servers, databases en apparaten.

 

 

DCC Nederland - Stand 69 Presentatie Senhasegura – 20 september – 14:20 uur

 

Op de stand van DCC Nederland kunnen bezoekers onder meer zien:

  • Wat Privileged Access Management is.
  • Wat de markttrends voor PAM zijn volgens Gartner.
  • Wat de best practices zijn om een PAM programma in een organisatie te implementeren.
  • Hoe het PAM-platform van Senhasegura wordt beoordeeld door Gartner.

Private Access Management (PAM) is het beschermen van geprivilegieerde gebruikers. Dit zijn de accounts die toegang hebben tot alle systemen, applicaties en data hebben om deze naar behoren te laten functioneren. Denk aan algemene IT-beheerders, systeemmedewerkers, netwerkspecialisten, DevOps-specialisten en natuurlijk het management zelf. Maar tegenwoordig zijn dit ook vaak automatiseringssystemen, API’s en andere software-oplossingen.

Cybercriminelen zijn zeer geïnteresseerd in de geprivilegieerde toegangsrechten en -gegevens omdat zij hiermee relatief gemakkelijk de volledige IT-omgeving kunnen compromitteren. Bedrijven zoeken daarom naar IT-beveiligingsoplossingen die deze accounts beschermen tegen alle interne en externe bedreigingen. De PAM-specialist Senhasegura levert hiervoor een compleet PAM-platform dat bedrijven volledig ontzorgt:

  • Het slaat de toegangsrechten en -gegevens van geprivilegieerde accounts op in een veilige omgeving of ‘kluis’. Dit voorkomt dat deze worden gestolen of dat er op een andere manier misbruik van wordt gemaakt.
  • Het geeft geprivilegieerde gebruikers (geautomatiseerde) toegang tot de rechten en vervolgens tot de systemen en omgevingen.
  • Het identificeert en authentiseert gebruikers en logt en monitort vervolgens al hun activiteiten voor auditing-, rapporterings-, verzekerings- en compliance-doeleinden.

 

Het PAM-platform van Senhasegura biedt zodoende een concrete lifecycle aan functionaliteit, inclusief account discovery, netwerkmonitoring, wachtwoorden, beveiligde sessies, toegangsbeheer en rapportages.

Richard van Zundert, Business Development Manager van DCC Nederland: “We kijken ernaar uit om de bezoekers van onze stand op de Cyber Security & Cloud Expo kennis te laten maken met het PAM-platform van Senhasegura. De inloggegevens van geprivilegieerde gebruikers worden beschouwd als de ‘sleutels van het koninkrijk’, en dat maakt ze tot een van de favoriete doelwitten van cybercriminelen bij bedrijven van elke omvang en in elke marksector. Niet voor niets heeft Gartner Privileged Access Management (PAM) al twee jaar op rij verkozen tot meest belangrijke beveiligingsproject voor organisaties. In deze context is een keuze voor Senhasegura meer dan het aanpakken van IT-beveiligingsrisico's, het is het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit.”

Meer over
Lees ook
Storage-virtualisatie: nieuw wapen in strijd tegen cybercriminelen

Storage-virtualisatie: nieuw wapen in strijd tegen cybercriminelen

Wanneer een DDoS-aanval op de organisatie plaatsvindt of cybercriminelen op een andere manier proberen de business-operatie van een bedrijf of overheidsorganisatie negatief te beïnvloeden, reageren veel IT-afdelingen door tal van security-tools in te zetten. Wie IT-beveiliging echter vooral vanuit oogpunt van business continuity bekijkt, komt al s1

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

Sommige scam-mails zijn bijna hilarisch amateuristisch. Maar andere pogingen zijn soms griezelig 'echt' en nauwelijks te onderscheiden van legitieme mails. Een mooi voorbeeld publiceert ESET op zijn website We Live Security: een mail van een Chinese firma die zich voordoet als een 'domain name registration supplier' die bedoeld is om te checken of1

Biometrie voor enterprise security: zinvol of onzinnig?

Nu steeds meer smartphones voorzien worden van biometrische sensoren, komt ook de vraag op wat dit soort security-maatregelen betekenen voor enterprise-organisaties? Richard Moulds, vice president Strategy bij Thales e-Security, vraagt zich in een artikel op Help Net Security af of biometrie voor zakelijk gebruik zinvol is. Of juist onzinnig? Een interessant punt dat Moulds aanstipt is de vraag of het aantal tokens bij gebruik van fingerprint scanners wel groot genoeg is. Bij gebruik van traditionele hardware tokens kunnen we putten uit een nagenoeg onbeperkt aantal tokens. Maar bij gebruik v1